Bolje nego lani

Prihodi Kraša porasli više od 10 posto, neto dobit dosegnula 4 milijuna kuna

Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni u iznosu od 101,8 milijuna kuna
Pogon Kraša
 Marko Todorov / Hanza Media

Kraš grupa je u prvom tromjesečju ostvarila četiri milijuna kuna neto dobiti, 48 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, što se zahvaljuje rastu prihoda, pokazuje financijsko izvješće te konditorske tvrtke, objavljeno u petak.

Ukupni prihodi iznosili su u proteklom kvartalu 223,1 milijun kuna, 10,2 posto više nego u prvom tromjesečju lani.

Ukupni konsolidirani rashodi ostvareni su u iznosu od 218,1 milijun kuna i veći su za 9,8 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su iznosili 221,2 milijuna kuna, što je 10,8 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu ostvareni u iznosu od 101,8 milijuna kuna, a prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 119,4 milijuna kuna i porasli su za 19,8 milijuna kuna.

Bruto dobit te konditorske industrije u prvom je tromjesečju iznosila 82,6 milijuna kuna, pri čemu je bruto marža bila na razini od 37,4 posto.

Kako se navodi u izvješću, u prvom je tromjesečju u okviru ukupnog povećanja obujma prodaje nastavljen trend povećanja izvoza. Značajnije povećanje, kako ističu u Krašu, ostvareno je u Saudijsku Arabiju, Australiju, Kanadu, BiH, Makedoniju kao i na tržišta zemalja zapadne i srednje Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 12:31