Novi rast

Poznati trgovački lanac povećava plaće zaposlenicima od 10 do 12 posto

Trgovački lanac trenutno je u potrazi za 400-tinjak sezonskih radnika u priobalnim gradovima
Lidl, ilustrcija
 Jadran Babić / Hanza Media

Zaposlenici Lidla u Hrvatskoj od sljedećeg mjeseca imat će 10 do 12 posto veću bruto plaću, priopćili su iz kompanije. Trgovački lanac zadnji je put povećao plaće prije gotovo godinu dana, za 8,5 posto, a od 1. ožujka zaposlenicima u svih 96 hrvatskih trgovina te radnicima u logističko-distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću ponovno će se povećati mjesečna primanja.

Lidlovi zaposlenici imaju iznadprosječne plaće za maloprodajnu i prehrambenu industriju, rekli su u kompaniji, a osim osnovnih primanja, radnici Lidla Hrvatska imaju osiguranu i božićnicu, regres, sezonski dodatak, sistematski pregled te brojne druge pogodnosti.

- Lidl posebnu pažnju pridaje razvoju svojih zaposlenika te osim ulaganja u treninge i stručna usavršavanja, omogućavamo i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. S obzirom na to da je Lidl internacionalna kompanija, zaposlenici imaju priliku preuzeti i pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Njemačkoj - dodali su iz trgovačkog lanca koji je trenutno u potrazi za 400-tinjak sezonskih radnika u priobalnim gradovima Lijepe naše.

Zapošljavanje novih radnika tijekom turističke sezone zapravo je ustaljena praksa Lidla u Hrvatskoj. Svake godine taj diskontni lanac zaposli oko 500 sezonskih radnika od kojih dio kasnije ima priliku postati stalnim zaposlenicima kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:55