Akvizicija

Poznati omiški maloprodajni trgovački lanac postaje novi vlasnik zadarskog Sonika

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk istaknuo je da je ta poslovna odluka od iznimne strateške važnosti za tu tvrtku
Trgovina Studenca
 Nikola Vilić / Hanza Media

Maloprodajni trgovački lanac Studenac postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa zadarskim trgovačkim lancem Sonik, a nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i ispunjavanja svih dogovorenih uvjeta, taj omiški lanac steći će potpuno vlasništvo nad Sonikom, priopćile su u četvrtak te dvije tvrtke.

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk istaknuo je da je ta poslovna odluka od iznimne strateške važnosti za tu tvrtku, jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na jadranskoj obali kao tržišnog lidera u maloprodaji.

"I Studenac i Sonik su vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca, što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći nam da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve", naveo je Senczuk.

Studenac, koji je nedavno dovršio proces preuzimanja Istarskih supermarketa, ima više od 500 prodajnih mjesta duž obale i na otocima.

Osnivač Sonika Nikola Sorić vjeruje da spomenuta poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju te kompanije.

"Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije", naglasio je Sorić.

Sonik raspolaže s 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:34