Investicije

Poznata plaforma za rezerviranje smještaja osigurala milijardu dolara novih ulaganja

Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u Airbnb kupnjom dužničkih i vlasničkih vrijednosnih papira
Ilustracija
 Yuya Shino / REUTERS

Digitalna platforma za rezervaciju smještaja Airbnb objavila je da je osigurala milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa.

Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u Airbnb kupnjom dužničkih i vlasničkih vrijednosnih papira, stoji u priopćenju kompanije. Izvršni direktor Airbnba Brian Chesky izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo "nevjerojatnim partnerstvom i potporom", ističući da će im pomoći da ulažu u svoju zajednicu iznajmljivača.

Airbnb je u ožujku izdvojio 250 milijuna dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije koronavirusa. Time ih je pokušao udobrovoljiti nakon odluke da se gostima vraća puni iznos uplaćenog novca, bez ikakvih naknada za otkazivanje rezervacije.

Trenutno nije jasno hoće li novo ulaganje utjecati na Airbnbove planove da ove godine uvrsti dionice u burzovnu kotaciju, napominje dpa. Američki mediji pišu da je kompanija imala problema već krajem 2019. godine pa je tako Bloomberg u ožujku izvijestio da su joj se gubici u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca gotovo udvostručili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 12:52