Donacija

Porsche Croatia donirala 300.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević

Osim financijske pomoći, kompanija je omogućila i beskontaktnu kupovinu automobila za sve svoje marke
Liječnici Fran Mihaljević
 Porsche Croatia

Porsche Croatia zajedno s Volkswagen grupom donirala je 300 tisuća kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, pružajući tako svoj doprinos u sprječavanju daljnjeg širenja bolesti i spašavanju ljudskih života.

- Svi se nalazimo u dosad neviđenoj situaciji i jedino što možemo je svatko na svoj način pomoći što bržem rješavanju ove krize. Naše kompanije na europskim tržištima vrlo aktivno, svojom proizvodnjom i naporima zaposlenika, doprinose olakšavanju ove situacije, a mi smo se u Porsche Croatia pridružili tim međunarodnim naporima donacijom novčanih sredstava Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Nužno je da odgovornim ponašanjem svatko od nas na osobnoj razini doprinese trudu svih zdravstvenih djelatnika u ovoj borbi. Ali jednako je važno da i novo vrijeme ispred nas, nakon ove ugroze, dočekamo spremni za nova poslovanja i otvorenih vrata za sve naše zaposlenike, kupce i partnere - istaknuo je Ivo Ivančević, član uprave.

Osim financijske pomoći, kompanija je omogućila i beskontaktnu kupovinu automobila za sve svoje marke, uključujući Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda i Volkswagen Gospodarska vozila.

- Omogućili smo kupnju novog automobila iz sigurnosti vašeg doma uz beskontaktno plaćanje te se time prilagodili novonastaloj situaciji sljedeći sve propisane mjere Stožera civilne zaštite. Iako se radi o globalnoj krizi, uvjeren sam da će uvedene mjere s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti, kao i one ekonomske, doprinijeti što bržem vraćanju u normalan život i poslovanje - izjavio je Florian Steiner, član Uprave Porsche Croatia.

Inače, Volkswagen Grupa je započela s proizvodnjom zaštitnih maski za lice pomoću 3D printera, kao dio međunarodne inicijative koja uključuje 250 tvrtki. Tvornice Audija, Bentleya, Bugattija, Porschea i brojnih drugih marki Grupe, kao i centri u Wolfsburgu i Ingolstadtu na više od pedeset 3D printera proizvode ovu neophodnu zaštitnu opremu kao odgovor na apel i hitnu potrebu španjolske vlade. Grupa je već donirala nekoliko stotina tisuća medicinskih zaštitnih maski za zdravstveni sustav u Njemačkoj, a sada će te napore pojačati novom donacijom zaštitne opreme za njemačke bolnice u ukupnoj vrijednosti od 40 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. siječanj 2022 10:09