Crowdfunding

Pivovara Brlog u samo dva dana prikupila 250.000 kuna za proširenje proizvodnje

Imaju dva svoja piva - Plavuša i Neposlušna, a dostupna su u 150 kafića i nekim trgovinama
Osnivači pivovare Brlog
 Pivovara Brlog

Dvije godine nakon osnivanja i prve crowdfunding kampanje zadružna pivovara Brlog krenula je u novi pothvat. Pokrenula je drugu takvu kampanju i u samo dva dana prikupila više od polovice ciljanog iznosa - 250.000 kuna - kojim planiraju tijekom 2019. proširiti proizvodne kapacitete, razviti nove proizvode, nabaviti dostavno vozilo i povećati broj zaposlenih.

- Naša piva su Plavuša i odnedavno Neposlušna. To su piva s karakterom hmelja, potpuno prirodna, jako pitka i pakirana u velikim bocama. Dostupna su u oko 150 kafića, nekoliko trgovačkih lanaca i većini hrvatskih gradova. No, vrijeme je da proširimo kapacitete, za što nam treba 500.000 kuna, a ako prikupimo više, selimo se u novi prostor - najavljuje Ana Teskera, suosnivačica zadarske pivovare u kojoj je 15-ak članova Zadruge Brlog.

Od toga je troje zaposleno na puno radno vrijeme: Teskera koja upravlja zadrugom, Hrvoje Milovac koji kuha pivo i autor je recepta za Neposlušnu te druga suosnivačica, Maja Šepetavec, koja vodi proizvodnju.

Pivovara Brlog
Ilustracija

Članarinom do suvlasničkih benificija

- Stjecanjem novih članova ostvarit ćemo brži napredak i ojačati zajednicu - kaže i Šepetavec.

Član zadružne pivovare mogu biti fizičke i pravne osobe. Učlanjivanjem u pivovaru ostvaruju se suvlasničke beneficije, odnosno sudjelovanje u dobiti i pravo glasa na skupštini, transparentan uvid u poslovanje i godišnju količinu piva, a dodatno se potiče stvaranje platforme koja podržava male kućne pivare da stvaraju jedinstvene lokalne recepte piva. Investicija se prikuplja članarinom od minimalno 1000 kuna po članu uz dodatne zadružne uloge.

U postupku ulaska u pivovaru Brlog trenutačno su Vestigium, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, ZMAG, Zaklada Solidarna, Market kolektiv, Šahovski klub Casper i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:31