Rok 9. studenog

Otvorene prijave za jubilarni peti natječaj EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj

U projektu je kroz četiri godine sudjelovalo 110 poduzetnika, a svake godine se odabere šest ili osam finalista
Emil Tedeschi i Mate Rimac
 Boris Kovacev / CROPIX

Započele su prijave za peti jubilarni natječaj EY Poduzetnik godine te se prijave mogu podnositi do 9. studenoga kada će sedmeročlani žiri odlučiti tko će predstavljati hrvatsko poduzetništvo u Monacu, objavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Ovogodišnja novost prestižnog projekta je žiri u kojem će biti sedam članova te će se trojici poduzetnika priključiti i četiri dosadašnja pobjednika natječaja.

Predsjednik žirija je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, a članovi su i Nenad Bakić i Saša Cvetojević, dok će im se sada pridružiti dosadašnji pobjednici - Đuro Horvat, Marko Pipunić, Alan Sumina i Mate Rimac.

U ožujku 2019. godine bit će proglašenje hrvatskog EY Poduzetnika godine, dok će finale tog svjetskog natjecanja, kao i inače, biti održano u lipnju iduće godine u Monacu.

Na natječaj se mogu samostalno prijaviti poduzetnici, no isto tako ih može prijaviti "bilo tko, tko zna nekog poduzetnika".

U projektu je kroz četiri godine sudjelovalo 110 poduzetnika, a svake godine se odabere šest ili osam finalista.

"Mi smo EY Poduzetnik godine pokrenuli prije četiri godine s ciljem promicanja poduzetništva u Hrvatskoj i općenito razvijanja nekakve pozitivne poduzetničke klime, klime uspjeha", rekao je Country Managing Partner u EY-u Hrvatska Berislav Horvat, dodajući da treba promicati poduzetnike koji rastu.

"Zašto je važno da širimo pozitivnu klimu u Hrvatskoj? Zato da bi se i drugi odvažili, da bi mladi pokušali nekakve svoje ideje provesti u djelo ovdje u Hrvatskoj, da nam se svi ne odsele van", istaknuo je Horvat.

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria, koja je glavni sponzor natjecanja, rekao je kako je ovo događaj koji stvarno pokazuje što se može napraviti u Hrvatskoj, a dobar primjer je važan za one koji bi se mogli odlučiti investirati i otvarati.

"Ako gledamo taj ipak lijepi ekonomski rast koji mi imamo u Hrvatskoj zadnjih par godina, netko mora taj ekonomski rast podržati", rekao je Müller, poručujući uz ostalo da jedna ekonomija dugoročno može napredovati "kroz privatnu inicijativu, privatne tvrtke, mala i srednja poduzeća koja rastu i koja su kičma jedne dobro funkcionalne ekonomije".

Izvršni direktor, osnivač i većinski vlasnik tvrtke Rimac Automobili te pobjednik posljednjeg hrvatskog izdanja EY Poduzetnik godine Mate Rimac rekao je kako mu je zadovoljstvo ove godine biti dio žirija u Hrvatskoj, kako putem izbora sazna i za nove tvrtke pa je tako na hrvatskom izboru lani poznao nekoliko njih s kojima su počeli i raditi.

"I ja volim čuti druge poduzetničke priče, druge priče o uspjehu i po meni firme kakve vidimo, kakva je naša ili neke koje smo vidjeli prošle godine među finalistima tako bi trebalo biti u svakom selu, svakom gradu (...) toga mora biti apsolutno svugdje, kako je to i u Austriji, Njemačkoj", rekao je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:53