Obmana potrošača?

Nestle u nezgodnoj situaciji: Tužili ih jer njihova izvorska voda uopće ne dolazi s izvora

Iz Nestle Watersa odbijaju krivnju tvrdeći kako nikakve obmane nije bilo
Ilustracija
 Profimedia, Cultura RF

Prehrambeni div Nestle morat će pred sudom braniti svoj brend Poland Spring vode jer je protiv njih podignuta tužba u kojoj stoji kako su prevarili potrošače brendirajući proizvod kao prirodnu izvorsku vodu, dok je zapravo riječ o običnoj podzemnoj vodi, prenosi Guardian.

Prema toj tužbi, kupce iz osam sjeveroistočnih saveznih zemalja, uključujući New York, Rhode Island, Maine i Connecticut, kompanija je obmanula da preplaćuju bočice Poland Spring vode misleći da je riječ o vodi s istoimenog izvora, iako on zapravo, za komercijalne potrebe, nije u upotrebi skoro 50 godina.

Iz Nestle Watersa odbijaju krivnju tvrdeći kako nikakve obmane nije bilo budući da njihova voda zadovoljava raznovrsne državne uvjete.

- Ostajemo čvrsto uvjereni u našu legalnu poziciju i nastavit ćemo žustro braniti našu Poland Spring vodu protiv ove tužbe - istaknula je glasnogovornica kompanije dodavši kako je riječ o, baš kao što piše i na etiketi, "100 posto prirodnoj izvorskoj vodi".

No, u tužbi je navedeno kako Nestle Waters u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) prodaje milijardu galona ove vode godišnje, a da pritom „niti jedna kapljica” te vode „ne dolazi s izvora koji se može kvalificirati kao autentični legalni 'prirodni izvor'”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:04