Konzum vabi kupce

Najveći domaći trgovac izašao s adutima za Uskrs: Osamdeset posto ribe iz domaćeg uzgoja

Najtraženija je srdela koje Konzum u 2019., otkrivaju, planira prodati preko 400 tona
 Jure Mišković / CROPIX

U najvećem domaćem lancu ribarnica u Konzumovim trgovačkim centrima, 80 posto ribe domaćeg je podrijetla, izvijestili su iz Konzuma vabeći kupce za uskršnje blagdane tijekom kojih je riba nezaobilazno jelo.

- Za vrijeme prošlogodišnjih uskrsnih blagdana prodali smo 240 tona svježe i 277 tona smrznute ribe pa se nadamo da ćemo te rekordne brojke ove godine i nadmašiti - izjavio je Tomislav Kramarić, izvršni direktor Maloprodaje u Konzumu.

Konzumove ribarnice imaju 40 prodajnih mjesta, dok se pakirana riba može pronaći u još 200 trgovina tog maloprodajnog lanca. U kompaniji navode suradnju s domaćim ribarima i uzgajivačima u opskrbi ribom u prilog svojoj poslovnoj orijentaciji domaćeg trgovačkog lanca.

- Plava riba, uključujući srdelu, inćune, lokardu, šarun i skušu, osigurava se kroz suradnju s vodećim hrvatskim dobavljačima i zadrugama poput Tiha ribolova iz Kastva, Ribarske zadruge Koralj iz Rijeke, Ribarskog obrta Blaslov i Omega 3 iz Kali na otoku Ugljanu te Liburnije iz Jurdana – navode u Konzumu. Za kupce je, dodaju, najbitnije je da od vađenja ribe iz mora do police prođe svega nekoliko sati.

- Najtraženija je srdela koje Konzum u 2019. godini planira prodati preko 400 tona – ističu u našem najvećem trgovačkom lancu. Skreću pozornost i na suradnju s našim najvećim proizvođačem ribe Cromarisom, čiji je Konzum najveći pojedinačni kupac, a najveće narudžbe se odnose na oradu, brancin i hamu.

Konzum je jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji posjeduje oznaku „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi“, koju dodjeljuju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora za svježu, ali i za smrznutu ribu iz hrvatskih rijeka, jezera i mora.

Kad je u pitanju slatkovodna riba, Konzum ima dugogodišnju suradnju s domaćim proizvođačima Ribnjaci 1961 iz Čazme, Ribnjačarstvo Končanica iz Končanice kod Daruvara, PP Orahovica iz ribnjaka Grudnjak, Donji Miholjac i Lipovljani, Ribnjaci Kupa u Draganićima te Ritterman iz Solina. Od tih uzgajivača najveći domaći trgovački lanac nabavlja pastrvu, šaran, tolstolobik, amur, štuku i soma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:45