Irski Oscari

Može li jedini 'istinsko irski pub' u Zagrebu postati najbolji u cijeloj Europi?

Vlasnik puba Sheridan's kaže da su nominirani u čak tri kategorije za nagradu
Proslava nacionalnog irskog praznika Svetog Patrika u Sheridan's Pubu u zagrebačkoj Savskoj ulici
 Srđan Vrančić / CROPIX

Zagrebački Sheridan’s Irish Pub možda će postati najbolji irski pub u Europi. Nominiran je među deset pubova finalista koji se natječu za titulu “Best Irish Community Pub” koju dodjeljuje federacija Irish Pubs Global, a to je samo jedna od tri kategorije u kojima je nominiran.

- Mi smo mali irski pub u širem centru Zagreba i natječemo se s tisuću poznatih lanaca irskih pubova na svijetu. Ove smo godine među 10 finalista u tri kategorije: najbolji pub u zajednici, najbolja marketinška kampanja i najbolji barmen, stoga je to nova uzbudljiva perspektiva za nas. Bilo bi sjajno za bar da osvojimo koju nagradu i mislim da je velika stvar za Zagreb - rekao je vlasnik Arian Sheridan, koji je ponosan na nominaciju federacije Irish Pubs Global.

Riječ je o irskoj organizaciji s oko 16.000 irskih pubova i restorana diljem svijeta čiji je cilj promicati suradnju “irskih pubova i restorana”, kao i doprinos promicanju irskog izvoza i gospodarstva, a nagrade koje dodjeljuju jednom godišnje još su poznate kao “irski Oscari”.

Ove godine bilo je više od 2500 nominacija, a šarmantan pub smješten nasuprot MUP-a na Savskoj cesti odmjerava snage s velikim pubovima u Londonu, Bruxellesu, Parizu i drugim gradovima.

Sheridan’s Irish Pub na glasu je kao jedini istinsko irski pub u Hrvatskoj, a njegov vlasnik Arian Sheridan je Irac iz pokrajine Offaly, stoga se pobrinuo da se njegovi gosti usred Zagreba osjećaju kao da su u Irskoj. U baru se redovito pušta tradicionalna irska glazba, održavaju se karaoke, a srijedom i svake druge subote u mjesecu održavaju se i kvizovi na engleskom. Vlasnik se trudi približiti irsku kulturu Hrvatima pa sponzorira utakmice irskog nogometa u Hrvatskoj, a u Sheridan’su se mogu naći Hrvati koji sviraju irsku glazbu. Baš kao svaki pravi Irac, možete uživati u viskiju te u nekoliko vrsta točenih i piva u boci po pristupačnoj cijeni. Osim klasičnih domaćih lagera, u ponudi je i nekoliko organskih britanskih.

Proglašenje pobjednika i dodjela “irskih Oscara” održat će se uskoro, 9. listopada, u Galwayu, na zapadnoj obali Irske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:47