Veliki lanac pekara

Mlinar će iskoristiti mogućnost 13. plaće, svaki mjesec će radnicima isplatiti 400 kn više

Također, ove godine će svakom radniku za božićnicu i uskrnicu isplatiti ukupno 2800 kuna
Ilustracija
 Vlado Kos / CROPIX

Pekarska tvrtka Mlinar izvijestila je u utorak da će, sukladno najavi Vlade o povećanju neoporezivih primitaka za prigodne nagrade, zaposlenicima iduće godine svaki mjesec isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću, dok će preostali neoporezivi iznos do 7500 kuna rasporediti na božićnicu i uskrsnicu.

Uprava Mlinara poručuje da apsolutno podržava novu mogućnost dodatnog nagrađivanja i ocjenjuje da Vladina odluka "gradi zdrav temelj za rast zadovoljstva u kompanijama".

"Novu mjeru ćemo sljedeće godine u cijelosti iskoristiti, na način da ćemo svakom zaposleniku već od siječnja svakoga mjeseca isplaćivati dodatnih 400 kuna uz plaću, a preostali iznos do ukupnih 7500 ćemo raspodijeliti na božićnicu i uskrsnicu", poručuju iz Mlinara.

Ističu da su tijekom 2018. godine na povećanje plaća 1900 zaposlenih utrošili oko 15 milijuna kuna, a ove godine će ukupno za uskrsnicu i božićnicu svakom radniku isplatiti 2800 kuna.

Vlada je sa sjednice u petak Saboru na konačno usvajanje poslala paket devet poreznih zakona, a pritom je najavila i bitno povećanje neoporezivog iznosa prigodnih nagrada - s 2.500 na 7.500 kuna.

"Naš je prijedlog da korigiramo ukupni iznos godišnjih neoporezivih primitaka koji idu za prigodne nagrade. To su u pravilu božićnica, uskrsnica, regres. Mi proširujemo ne samo iznos, nego i obuhvat, dakle kako god to poslodavac nazvao i zaposlenik primio - bila to već spomenuta božićnica, regres, uskrsnica, godišnji obrok, 13. plaća, to je na njima da definiraju i u to se nećemo petljati", rekao je tada ministar financija Zdravko Marić, istaknuvši da će promjena pravilnika ići odmah, kako bi stupio na snagu već 1. prosinca ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:53