Integrator

Ministarsvo gospodarstva podijelit će 100 milijuna kuna mikro, malim i srednjim poduzećima

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje teći od 30. ožujka, dok je zaključni termin 29. lipnja 2020. u 11 sati
Ilustracija
 Getty Images/iStockphoto

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj "Integrator", namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP-ovima) te poticanju njihove suradnje, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koja se kane putem njega dodijeliti doseže 100 milijuna kuna.

Pozivom na dostavu projektnih prijedloga, navodi se u objavi na internetskim stranicama Ministarstva, želi se podržati suradnja MSP-ova kako bi stvaranjem novih inovativnih proizvoda i usluga uspostavili dobavljačke odnose s poduzećima integratorima i postali dio njihovog lanca vrijednosti u ciljanom strateškom segmentu.

Potpore u okviru poziva namijenjene su za sufinanciranje inovacija procesa i/ili poslovanja organizacije konzorcija MSP-ova, pri čemu se konzorcij mora sastojati od minimalno tri poduzeća.

Integratorima se smatraju srednja i velika poduzeća koja su prisutna na više tržišta, imaju strukturiran dobavni lanac i lanac vrijednosti i svoje proizvode i usluge pružaju krajnjim korisnicima.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje teći od 30. ožujka 2020. godine u 11 sati, dok je zaključni termin 29. lipnja 2020. u 11 sati, a bespovratna sredstva se dodjeljuju putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna alokacija iznosi 100 milijuna kuna, ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 38 milijuna kuna po projektnom prijedlogu, a najniži dva milijuna kuna.

Projektni prijedlozi podnose se elektronički putem sustava eFondovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:27