Ambiciozan plan

Milijunska investicija: u Turopolju se gradi pogon za proizvodnju višeslojnog parketa

Pogon od 10 milijuna eura grade čakovečka tvrtka Pana i austrijski Weitzer Parkett
Pana Turopolje
 Pana Turopolje

Čakovečka tvrtka Pana i austrijski Weitzer Parkett u Turopolju namjeravaju izgraditi pogon za proizvodnju višeslojnog parketa vrijedan 10 milijuna eura i zaposliti 100 ljudi, objavili su u utorak iz hrvatske tvrtke.

Weitzer Parkett u Panu namjerava uvesti, ističe se u priopćenju, svoju tehnologiju za proizvodnju višeslojnog parketa, kao i ostala inovativna znanja i tehnologije te ujedno omogućiti pristup prodajnoj mreži parketa na svjetskom tržištu.

"Sklapanjem Joint Venture sporazuma Weitzer Parkett raste i osnažuje svoju grupu zajedničkim ulaganjem u Turopolju. Dvije obiteljske tvrtke, Weitzer Parkett i Pana, od ožujka 2018. godine koriste sinergije u tehničkom znanju i tržišnom potencijalu. Napravljen je još jedan korak prema internacionalizaciji Weitzer grupe. Nova proizvodna lokacija u Hrvatskoj pridružila se našim postojećim proizvodnim lokacijama u Weizu i Güssingu u Austriji te Gyékényesu u Mađarskoj", istaknuo je u ime suvlasnika tvrtke Weitzer Parkett Miljenko Hrman.

Pana će kroz navedenu suradnju, kojom ujedno označava početak modernizacije svoje turopoljske tvornice, ostvariti značajan porast ukupnog prihoda. Taj rast Pana bi trebala ostvariti s istom količinom trupaca koja je do sada ugovarana s Hrvatskim šumama.

"Ambiciozan plan zasnovan je na sinergijama između naših tvrtki. Vjerni smo svojoj tradiciji i poslovnim principima pa vjerujem kako su to bili glavni čimbenici u odluci za zajedničku investiciju. S naše strane možemo ponuditi vrijedne i vješte radnike te znanje o proizvodnji, dok će Weitzer Parkett kao jedan od vodećih proizvođača parketa u Europi uvesti moderne tehnologije u našu proizvodnju", naveo je suvlasnik tvrtke Pana Alojzije Sobočanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:27