Hvalevrijedna inicijativa

Menadžment Podravke bolnicama donira 900.000 kuna za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Proizvodnja Podravke je organizirana u tri do četiri smjene, tvrde, a u skladištima se i vikendima do kasno u noć vrši utovar robe u kamione.
Radnici u Podravkinoj proizvodnji
 Podravka

Kako bi pomogli onima kojima je trenutno pomoć najpotrebnija, Uprava i potpredsjednici Grupe Podravka, kao i ostatak menadžmenta kompanije od svojih će osobnih primanja izdvojiti dio i donirati ga u humanitarne svrhe. Do sada su, priopćili su iz Podravke, prikupili više od 900.000 kuna koje će donirati bolnicama za nabavku prijekopotrebnih respiratora i druge nužne medicinske opreme.

- Pored toga što naša kompanija redovito humanitarno pomaže, najmanje što kao pojedinci možemo napraviti u ovom trenutku je da pored organizacije poslovanja u ovim izvanrednim vremenima i mi osobno financijski pomognemo, kako bi naš doprinos bio ugrađen u respiratore pomoću kojih ćemo nekome možda pomoći da živi ili kako bi zahvaljujući nabavci zaštitne opreme sačuvali zdravlje onih koji spašavaju živote. Ponosan sam što sam na čelu kompanije čiji radnici svesrdno pojačanim ritmom odrađuju svoje zadatke te čiji menadžment ni trenutka nije dvojio da pojedinačno odvajajući svoja vlastita sredstava bude dio ove humanitarne priče - istaknuo je ovom prilikom pokretač inicijative Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Usto, kako su naglasili, zaposlenici Grupe Podravka ovih dana rade punim kapacitetima. Proizvodnja je organizirana u tri do četiri smjene, tvrde, a u skladištima se i vikendima do kasno u noć vrši utovar robe u kamione.

- Laboratoriji za kontrolu kvalitete besprijekorno prate rad proizvodnje, dio zaposlenika iz korporativno administrativnih odjela poslan je svojim domovima, kako bi se umanjio potencijalni rizik od pojave koronavirusa, te im je organiziran rad od kuće,… Sve ovo čini se sa svrhom da svojim potrošačima proizvedu dovoljne količine hrane i lijekova, da police trgovina ne ostanu prazne i da sebi, svojim obiteljima i svojim sugrađanima osiguraju egzistenciju i sigurniju budućnost - poručuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 04:38