Stabilna kompanija

Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade

Trenutno su im otvoreni hoteli Adriatic u Rovinju, Hilton u Dubrovniku te Westin u Zagrebu.
Hotel Amarin u Rovinju, u sastavu Maistre (Adris grupa)
 Goran Šebelić / CROPIX

Hotelska grupacija Maistra iz sastava Adris Grupe trenutno među rijetkima u Hrvatskoj ima otvorene hotele i to njih tri, a iako zbog pandemije covid-a 19 neko vrijeme neće imati poslovne aktivnosti ni dotok prihoda, osigurala je sredstva za nesmetanu isplatu plaća, ističu za Hinu iz Maistre.

"Stabilna smo kompanija i ponašat ćemo se primjereno okolnostima. Pomno pratimo situaciju vezanu za koronavirus i slijedimo upute i odluke mjerodavnih zdravstvenih institucija, te smo i sada, kao i uvijek usredotočeni na dobrobit naših gostiju i zaposlenika", poručuju iz Maistre.

Trenutno su im, kako odgovaraju na upit Hine, otvoreni hoteli Adriatic u Rovinju, Hilton u Dubrovniku te Westin u Zagrebu.

"Uslijed potresa koji je prije tjedan dana pogodio Zagreb neki od hotela pod našim upravljanjem su zadobili manja oštećenja, čije je saniranje u tijeku", kažu iz Maistre.

Naglašavaju i da su za smještaj potrebitih stavili na raspolaganje smještajne kapacitete u sklopu njihovog portfelja te da su i u stalnom kontaktu s nadležnim službama grada Zagreba te djeluju i skladu sa njihovim smjernicama.

Maistra naime u Zagrebu upravlja s devet hotela iz grupacije HUP-Zagreb, koji su i među najvećim i najjačim hotelima u glavnom gradu, a nakon što je Adris Grupa početkom 2018. kupila većinski udjel, postavši i strateški partner toj najvećoj zagrebačkoj hotelskoj grupaciji.

Time je Maistra, s obzirom na udjele domaćih vlasnika i kapitala, postala i najveća domaća turističko-hotelska kompanija, koja upravlja s 20-ak hotela, 11 turističkih naselja i šest kampova u Rovinju, Vrsaru, Zagrebu i Dubrovniku (hotel Hilton).

Tim destinacijama krajem 2019. su pridružili i Split, jer je Adris krajem prošle godine postao vlasnikom hotela Marjan, kojeg planira uključiti u najluksuzniji dio svojeg turističkog portfelja.

Kao i druge velike hotelske kompanije putem Hrvatske udruge turizma (HUT) uputili su krajem prošlog tjedna prijedloge vladi za dodatni set mjera za očuvanje radnih mjesta, likvidnosti sektorskih tvrtki i ukupno održavanje turizma dok se ne bude mogao vratiti normalnim poslovnim aktivnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:38