Omiljen među radnicima

Lidl ponovno povećao plaće svojim zaposlenicima, a isplatit će im i dodatnu plaću

Zadnje povećanje plaća u Lidlu dogodilo se u prošlogodišnjem ožujku kada su radnicima primanja porasla za 10 do 12 posto
Lidlova trgovina u Poreču
 Lidl

Osim što je omiljen među potrošačima, Lidl je jedan i od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, što ne čudi s obzirom na to da kontinuirano povećava plaće svojim radnicima, a s tom je tradicijom nastavio i u ovoj godini. Kako su priopćili iz tog trgovačkog lanca, svim će Lidlovi zaposlenicima u hrvatskim trgovinama i skladištima od 1. ožujka plaća biti uvećana za prosječno osam posto. Usto, za kraj poslovne godine, koja završava sa zadnjim danom tekućeg mjeseca, bit će im isplaćena i jedna dodatna plaća.

Zadnje povećanje plaća u Lidlu dogodilo se u prošlogodišnjem ožujku kada su radnicima u trgovinama i skladištima maloprodajnog lanca primanja porasla za 10 do 12 posto. Kako tvrde u kompaniji, plaće u Lidlu su iznad prosjeka za maloprodajnu i prehrambenu industriju, a svi djelatnici dobivaju i niz drugih pogodnosti. Tako, primjerice, primaju godišnju novčanu nagradu od 4000 kuna neto, božićnicu od 2000 kuna, uskrsnicu od 1000 kuna, sezonski dodatak, darove za svoju djecu za sv. Nikolu, prvi dan škole ili pak povodom rođenja djeteta, a plaćeni su im i sistematski pregledi.

Osim toga, ta njemačka tvrtka kontinuirano ulaže i u treninge i stručna usavršavanja svojih zaposlenika, naglašavaju, te daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. Stoga ne čudi što je Lidl u Hrvatskoj već osam godina nositelj Certifikata Poslodavac partner i što godinama drži visoko drugo mjesto među najpoželjnijim poslodavcima u Lijepoj našoj.

Lidl // Press
Radnici u Lidlovom skladištu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 03:51