Nova suradnja

Lanac supermarketa udružio snage s Glovom radi usluge dostave na kućni prag

Dvije će tvrtke surađivati u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji i Argentini
Dostavljač Glova
 Marko Todorov / CROPIX

Francuski lanac supermarketa Carrefour potpisao je sa španjolskom inovativnom kompanijom Glovo sporazum o suradnji u segmentu usluga dostave na kućni prag kako bi uspješnije konkurirao divovima poput Amazona i domaćim tvrtkama.

Dvije će tvrtke surađivati u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji i Argentini, a uslugu dostave namjeravaju ponuditi najkasnije početkom listopada. Cilj im je isporučivati naručene proizvode kupcima najkasnije u roku od pola sata.

"Zahvaljujući novom partnerstvu Glovo i Carrefour ponudit će uslugu dostave na kućni prag u roku od 30 minuta koja će biti komplementarna njihovoj postojećoj ponudi na području elektronske trgovine", ističe direktorica francuske tvrtke Amelie Oudea-Castera.

"Dvije će kompanije također moći udovoljiti potrebama novih klijenata", dodaje ona.

Tradicionalni supermarketi širom svijeta sve češće udružuju snage s internetskim partnerima poput Amazona i sličnih tvrtki budući da sve više klijenata traži uslugu dostave na kućni prag.

Carrefourov glavni konkurent u Francuskoj Casino već je ušao u partnerstvo s Amazonom a Marks & Spencer oformio je zajedničku tvrtku s internetskom maloprodajnom kompanijom i pionirom na tom području Ocadom.

Glovo je osnovan 2015. godine a prošlu je godinu zaključio s gubitkom od 90 milijuna eura, prema podacima dioničara Delivery Heroa. Njegovi su glavni konkurenti platforme poput Uber Eatsa i Deliverooa. Od travnja posluje i u Hrvatskoj.

U istom su mjesecu objavili da su pribavili 150 milijuna eura svježeg kapitala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:36