Akvizicija

Kupnjom Societe Generale Bank u Srbiji OTP Grupa nastavlja širenje u regiji

Integracijom dviju banaka stvorit će se vodeća bankarska institucija na srpskom tržištu
Ilustracija, poslovna zgrada OTP
 Vojko Basic / CROPIX

OTP Grupa objavila je završetak procesa kupnje Societe Generale Bank u Srbiji. Time će banka nastavlja poslovanje pod novim imenom - OTP banka Srbija AD Beograd, dok Société Générale Osiguranje mijenja ime u OTP Osiguranje ADO Beograd, a Sogelease postaje OTP Leasing Srbija d.o.o.

Zaključenjem ove transakcije OTP Grupa, koja je vlasnica i Vojvođanske banke dalje jača svoj tržišni položaj u Srbiji. Integracijom dviju banaka stvorit će se vodeća bankarska institucija na srpskom tržištu, prema veličini i imovini, broju poslovnica te portfelju kredita i depozita. U sljedećem će razdoblju obje članice OTP Grupe biti usredotočene na osiguranje najviše razine usluge te uspješnu provedbu integracijskog procesa.

- Societe Generale je uspješno poslovao preko 40 godina u Srbiji. To je jedna od najinovativnijih banaka na tržištu, a sada je postala vrlo vrijednom članicom OTP Grupe. Ovom transakcijom potvrđujemo našu dugoročnu ozbiljnu predanost razvoju na srpskom bankarskom tržištu. Uz to dokazujemo da OTP Grupa počiva na čvrstim temeljima, da je dobro kapitalizirana, ima izvrsnu likvidnost te da je vodstvo posvećeno jačanju naše regionalnu prisutnosti - izjavio je László Wolf, zamjenik Glavnog izvršnog direktora mađarske OTP banke te predsjednik Odbora direktora OTP banke Srbija.

Integracijski proces OTP banke Srbija i Vojvođanske banke koji započinje ovom transakcijom planira se dovršiti 2021. godine. Do kraja integracijskog procesa dvije će banke poslovati kao zasebni subjekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:54