Pozitivni trendovi

King ICT završava 2019. s preko milijardu kuna prihoda: 'Iza nas je najuspješnija godina'

Tvrtka King ICT ove je godine ostvarila pozitivne rezultate u svim područjima poslovanja, a nastavak pozitivnih trendova očekujui 2020., u koju ulaze s 500 zaposlenih
Plamenko Barišić, King ICT
 Dragan Matić / CROPIX

Tvrtka King ICT ove je godine ostvarila pozitivne rezultate u svim područjima poslovanja te procjenjuje da će 2019. završiti s konsolidiranim prihodima većim od milijardu kuna, istaknuo je u utorak predsjednik Uprave te tvrtke Plamenko Barišić.

"Ova godina je za nas bila najuspješnija u 21 godinu našeg rada, a nastavak pozitivnih trendova očekujemo i 2020. godini, u koju ulazimo i s 500 zaposlenih", naglasio je Barišić na susretu s novinarima.

Iznoseći podatke o strukturi konsolidiranih prihoda, rekao je kako se oko 750 milijuna kuna odnosi samo na King ICT, a ostalo na još četiri tvrtke koje imaju u svom portfelju odnosno da je oko 90 posto prihoda ostvareno u Hrvatskoj, a preostalih 10 posto u regiji preko njihove četiri podružnice u Srbiji, Makedoniji, na Kosovu te u Bosni i Hercegovini.

Barišić je uspješnu godinu objasnio i uspostavljenim novim i pojačanim postojećim međunarodnim partnerstvima, što im je donijelo i nove poslove, ali i priliku da rade s najmodernijim tehnologijama.

King ICT je dosta radio i s državom, što planira i u idućoj godini jer, kako je ocijenio Barišić, "ima u zemlji još dosta starih sustava koje treba obnoviti, modernizirati i digitalizirati i u javnom i u privatnom sektoru, od državne i javne uprave pa do, primjerice, banaka".

Naveo je da su ove godine dosta radili i projekte i rješenje vezano za Schengen te da i dalje rade na centralnom schengenskom sustavu, kao i na raznim rješenjima za nadzor i kontrolu granica, 'i plavih i zelenih', što su vrlo kompleksni poslovi koji uključuju senzoriku, video i radarske kamere, dronove i dr.

Od projekata koje će počeli u ovoj i nastavit će ih i u idućoj godini izdvojio je projekte za MUP, Ministarstvo poljoprivrede, HEP Plin, Finu, kao i neke medijske kuće, a od projekata u regiji izdvojio je projekte u BiH, itd.

Osvrnuo se i na nedostatak radne snage koji osjećaju i u King ICT-u, napomenuvši da se "dosta boje što će Austrija iduće godine otvoriti svoje tržište rada" za hrvatske radnike.

Barišić smatra i kako je sada jako važno iskoristiti EU fondove, i to ne samo u ICT sektoru, nego i drugim sektorima u Hrvatskoj u što treba "ozbiljno zagrabiti" do 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20