Prvi u Hrvatskoj

Kaufland iz prodaje izbacio plastične vrećice, evo koju alternativu nudi kupcima

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska iz prodaje povlači i jednokratno plastično posuđe, pribor za jelo, plastične štapiće i slamke
Kaufland
 Goran Mehkek / CROPIX

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska je s početkom ove godine u svim svojim trgovinama ukinuo prodaju laganih plastičnih vrećica, objavili su u utorak iz Kauflanda.

"S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland je kao prvi trgovački lanac ovu odluku donio još u studenom prošle godine te se ona i provodi od 1. siječnja ove godine, a kupci će na blagajnama moći birati između alternativnih varijanti poput papirnatih ili platnenih vrećica", navodi se u priopćenju.

Prema izmjenama Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu, lagane plastične vrećice su plastične vrećice za nošenje s debljinom stijenke manjom od 50 mikrona, a u Kauflandu su se mogle kupiti na blagajnama, podsjećaju iz tog trgovačkog lanca.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska s početkom ove godine iz prodaje povlači i jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te će ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima poput proizvoda od papira, drva, šećerne trske i dr.

"Kaufland je već dugi niz godina aktivno uključen u brigu za okoliš, a u fokusu nam je upravo redukcija plastike te uvođenje održivih rješenja, a sve kako bismo doprinijeli čišćem i zdravijem planetu", ističe u priopćenju voditeljica korporativnih komunikacija u Kauflandu Marija Franić.

Iz Kauflanda Hrvatska, koji je dio grupe Schwarz, podsjećaju da su dio međunarodne strategije te grupe "Reset Plastic", koja se temelji na pet područja djelovanja - izbjegavanje plastike, poseban dizajn proizvoda, recikliranje, uklanjanje plastike iz okoliša te inovativna rješenja i istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2022 18:45