Nove izmjene ZOR-a?

Josip Aladrović: 'To više nije izbor, nego nužnost, u izmjene Zakona o radu moramo ići'

Burilović je ocijenio kako je potrebna veća fleksibilnost radnoga vremena
Josip Aladrović
 Damjan Tadic / CROPIX

Zakon o radu je zastario i potrebno ga je mijenjati, poruka je sa sastanka koji su poslodavci danas, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, imali s Josipom Aladrovićem, novim ministrom rada i mirovinskog sustava.

"Gospodarstvo se sve više digitalizira, a ZOR još uvijek definira stare industrijske odnose. Zato je hrvatsko tržište rada jedno od najmanje konkurentnih u Europi. Ako to želimo mijenjati, ključno je donijeti moderniju regulativu, koja prepoznaje današnje potrebe poslodavaca i radnika", poručio je Luka Burilović, predsjednik HGK.

Ocijenio je kako je potrebna veća fleksibilnost radnoga vremena, odnosno uvođenje rada od kuće, naročito danas kada su, zbog napretka tehnologije, svi dostupni 24 sata na dan.

"Zakon o radu moramo prilagoditi suvremenom gospodarstvu", istakao je Burilović.

Aladrović je odgovorio kako je teško od izmjena ZOR-a očekivati velike promjene u kratkom roku, ali da se u te promjene mora ići kako bismo pratili promjene na tržištu rada.

"To više nije izbor, nego nužnost i zato krećemo u pripreme za cjelovite izmjene Zakona. Alternative nema", zaključio je, stoji u priopćenju HGK, Aladrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:43