Širenje proizvodnih kapaciteta

Jedan od najvećih proizvođača komunalne opreme u Europi otvorio novi pogon u Kalinovcu

Rasco je danas prisutan na više od 40 tržišta Europe, središnje i sjeverne Azije te Sjeverne Amerike
Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rasco-a
 Jozo Vrdoljak

Jedan od najvećih proizvođača komunalne opreme u Europi, tvrtka RASCO iz Kalinovca otvorila je novoizgrađeni pogon za proizvodnju komunalne opreme. Vrpcu su svečano prerezali vlasnici tvrtke Darko Paviša i Frane Franičević.

Uspješan start godine zaokružilo je otvaranje novog proizvodnog pogona u Kalinovcu koje označava početak investiranja u proširenje proizvodnih kapaciteta, a koje bi trebalo biti dovršeno 2020. Novootvoreni proizvodni pogon zahtijevao je i preseljenje dijela proizvodnje, što je uključivalo pomicanje strojeva ukupne težine nekoliko stotina tona. Paralelno s dovršetkom novog proizvodnog pogona, redizajniran je proizvodni proces koji će rezultirati povećanjem efikasnosti.

- RASCO je u prvih pet mjeseci 2019. ostvario izvrsne poslovne rezultate koji prate rast zapošljavanja, puštanje u serijsku proizvodnju novih proizvoda te implementaciju brojnih poboljšanja postojećih proizvoda - istaknuo je predsjednik Uprave Ivan Franičević.

Uz odlične rezultate, Ivan Franičević predstavio je i promjene u upravljanju kompanijom. Vlasnici Darko Paviša i Frane Franičević odlučili su se povući iz operativnog upravljanja, a novim članovima Uprave imenovani su Mario Štefanec, dosadašnji direktor prodaje i marketinga, i Ružica Petričec Fabijanec, dosadašnja direktorica financija. Ivan Franičević, uz funkciju predsjednika Uprave, preuzima i odgovornosti za proizvodnju te razvoj proizvoda RASCO Grupe. Uz novu upravu, redefinirane su i odgovornosti za upravljanjem pojedinim poslovnim odjelima i timovima.

- U nadolazećem razdoblju tvrtka će proći kroz niz promjena i prilagodbi u organizaciji. Sve to rezultirat će drugačijim načinom rada većim i boljim standardom svih radnika, boljim RASCO proizvodi te efikasnijom organizacijom radnih zadataka. Zadovoljstvo i dobrobit zaposlenika su od samog osnutka ugrađeni u temelje naše kompanije. Zato velik dio dobiti investiramo u nove, moderno uređene prostore gdje naši djelatnici svakodnevno rade uz pomoć najnovijih tehnologija - istaknuo je Ivan Franičević.

RASCO je danas prisutan na više od 40 tržišta Europe, središnje i sjeverne Azije te Sjeverne Amerike. U moderno opremljenim pogonima odvija se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom. U gotovo 30 godina tvrtka je stasala u jednog od vodećih proizvođača profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture u Europi.

Jozo Vrdoljak
Darko Paviša i Frane Franičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:53