StoryEditor
Trend pozitivnih brojki

Janaf u 2019. zaradio 241,8 mil.kn: 'Ovo je formula za konstantno dobre rezultate'

Janaf je uprihodio 557,9 milijuna kuna, a gotovo 67% svojih prihoda ostvario je u poslovanju s inozemnim kupcima
Piše: Novac.hrObjavljeno: 30. listopad 2019. 16:01

U prvih devet mjeseci ove godine Janaf je ostvario dobit od 241,8 milijuna kuna, odnosno čak šest posto više nego u isto razdoblje lani, priopćili su iz kompanije, dok je uprihodio 557,9 milijuna kuna, što je rast od četiri posto.

Pritom je gotovo 67 posto svojih prihoda Janaf ostvario u poslovanju s inozemnim kupcima čime je, kako tvrde u toj tvrtki, potvrdio svoju izvoznu orijentiranost i otvorenost prema stranim tržištima. Usto je izgradnjom dva nova spremnika za sirovu naftu na Terminalu Sisak započeo novi investicijski ciklus te, kako su obavijestili medije, do listopada ove godine potrošili gotovo 250 milijuna kuna na investicije.

- Trend nastavka rasta dobiti pokazatelj su odgovornog poslovanja, a formula za kontinuirano ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata su investicije, izvoz, smanjenje rashoda i ulaganje u zaposlenike. Takvim upravljanjem Janaf je postao nezaobilazni energetski čimbenik i izvan granica Europske unije i ovog dijela Europe, što je pokazalo i nedavno primanje Janafa u članstvo najutjecajnijeg Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT) - istaknuo je Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Janafa.

Linker
24. rujan 2020 11:13