Korak naprijed

Iako s kašnjenjem, IGH je otplatio pretposljednju ratu duga predstečajne nagodbe

Deseta rata na naplatu dolazi 31. prosinca, a otplatom će biti podmiren značajni dio duga
IGH, zgrada
 Davor Pongračić / CROPIX

Institut IGH, kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u graditeljstvu, otplatio je jučer preostali dio devete od ukupno deset rata duga predstečajne nagodbe, objavili su u priopćenju.

Iznos od 3.856.456,95 kuna isplatili su nefinancijskim vjerovnicima po osnovama ugovora o kupnji robe ili usluga te autorskih honorara i ugovora o djelu.

- Tražbine Republike Hrvatske i tijela javne uprave po osnovi zakonom propisanih davanja već su prethodno otplaćene te se IGH ovim putem ispričava ostalim predmetnim vjerovnicima na kašnjenju uplate devete rate - poručili su iz kompanije.

Deseta rata na naplatu dolazi 31. prosinca, a njezinom otplatom će biti u potpunosti podmiren značajni dio duga iz predstečajne nagodbe Instituta. Nakon toga, "poduzeće nastavlja s redovnim poslovanjem uz značajno manja financijska opterećenja iz prethodnih razdoblja (13 milijuna kuna godišnje)".

Ostatak dugovanja financijskim institucijama iz predstečajne nagodbe bit će riješeno kroz financijsko restrukturiranje predmetnih dugovanja koje je u tijeku, dodali su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:42