Isplatile se investicije

HT ostvario 432 milijuna kuna dobiti u prvom polugodištu, 5 milijuna više u odnosu na lani

U prvoj polovici godine uložili su 729 milijuna kuna, većinom u modernizaciju infrastrukture za fiksnu i mobilnu mrežu
Nova zgrada Hrvatskog Telekoma (HT) u Radničkoj 21
 HT

Hrvatski Telekom, vodeći teleoperater u Hrvatskoj, u prvom polugodištu 2019. godine ostvario je neto dobit od 432 milijuna kuna, 5 milijuna kuna više u odnosu na isto razdoblje lani, stoji u priopćenju kompanije.

Što se prihoda tiče, HT je ostvario gotovo 3,7 milijardi kuna u prvoj polovici godine, a to je povećanje od 0,4 posto u odnosu prvih šest mjeseci prošle godine.

- Ponosan sam jer je rezultat koji je kompanija ostvarila na kraju prvog polugodišta 2019. rezultat naših investicija u najmoderniju tehnologiju, ali i potvrda koliko smo odlučni u ispunjenju svog obećanja, izjavio je Konstantinos Nempis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma i dodao da će stanovnicima i urbanih i ruralnih područja omogućiti 50 posto veće brzine kroz optičku infrastrukturu i optički baziran pristup.

Iz HT-a kažu da su u prvoj polovici godine uložili 729 milijuna kuna, većinom u modernizaciju infrastrukture za fiksnu i mobilnu mrežu. Mreža je modernizirana u Istri, Zagrebačkoj županiji, Gradu Zagrebu i duž čitave obale te na tim područjima omogućuje čak 30 posto veće brzine. Do kraja tekuće godine, modernizacija mreže bit će završena i u ostalim dijelovima Hrvatske, te će mreža biti potpuno spremna za implementaciju 5G tehnologije.

“Trenutačno su u tijeku pilot projekti testiranja 5G mreže u 3.5 GHz području na desetak baznih stanica u Hrvatskoj s ciljem dobivanja boljeg uvida u stanje tehnologije”, stoji u priopćenju.

Napominju da su u lipnju dobili Ookla nagrade za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj („Fastest Mobile Network") i za najbolju pokrivenost („Best Coverage Award"). Nagrade je dodijelila kompanija Ookla, svjetski lider u testiranju i analizi interneta. Osim toga, osvojili su priznanje za najboljeg Microsoftovog partnera u Hrvatskoj za 2019. godinu.

Ove su godine su pokrenuli i projekt implementacije pametnog parkinga na području cijelog Dubrovnika, zahvaljujući čemu je postavljeno 1900 senzora s ciljem lakšeg pronalaska slobodnog parkirnog mjesta i smanjenja prometnih gužvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:33