88 rooms

Hrvatska tvrtka od jednog od najbogatijih Srbina kupuje poznato zdanje u centru Beograda

Arena ovom akvizicijom nastavlja širenje u inozemstvu, gdje već upravljaju s sedam hotela
Miodrag Kostić
 Aleksandar Dimitrijevic / CROPIX

Pulski Arena Hospitality Group objavio je sklapanje okvirnog sporazuma za preuzimanje hotela sa četiri zvjezdice u Beogradu "88 Rooms", a vrijednost transakcije iznosi 47 milijuna kuna.

- Arena Hospitality Group, putem svojeg ovisnog društva Sugarhill Investments B.V., sklopilo je okvirni ugovor s MK Aviation Services za stjecanje hotela '88 Rooms', hotela s četiri zvjezdice u Beogradu. Dovršetak ove transakcije podložan je izvršenju određenih koraka i ispunjenju određenih uvjeta - navodi se u priopćenju pulskog hotelijera.

MK Aviation Services je u vlasništvu Miodraga Kostića, srpskog 'kralja šećera' i jednog od najbogatijih poduzetnika u regiji. Nakon biznisa sa šećerom, Kostić se proširio i na hotele, vlasnik je i aerodroma Portorož u Sloveniji, a igra zapaženu ulogu i u bankarskom sektoru.

Iz Arene navode da je '88 Rooms' moderan hotel, smješten na odličnoj lokaciji u Takovskoj ulici, u blizini poslovne zone. Hotel, shodno imenu, raspolaže s 88 komfornih soba i apartmana uređenih po feng shui pravilima, a od ostalih sadržaja gostima je na raspolaganju bar, restoran, fitness dvorana, sobe za masažu te četiri sale za sastanke kapaciteta do 200 sudionika.

Arena Hospitality Group tom akvizicijom nastavlja širenje u inozemstvu, nakon već uhodanog business modela upravljanja sa sedam internacionalnih hotela u Berlinu, Nürnbergu, Kölnu i Budimpešti. Predsjednik Uprave Arena Hospitality Group Reuel Slonim ističe kako grupa nastavlja širenje poslovanja na nova područja u velikim gradovima regije srednje i istočne Europe.

- Ulaskom na novo tržište i jačanjem portfelja hotela koji posluju tijekom cijele godine omogućavamo dodatni rast vrijednosti grupe ujedno stvarajući dodatnu dugoročnu vrijednost za naše goste i naše dioničare. Ovakvim potezima ubrzano mijenjamo postojeće poslovanje visoke sezonalnosti i prerastamo u dinamičnu, međunarodnu hotelsku grupaciju s cjelogodišnjim poslovanjem - naglasio je Slonim.

Očekuje se da će uvjeti potrebni za dovršetak transakcije biti ispunjeni do kraja ove godine, nakon čega će hotel '88 Rooms' postati dio porfelja Arena Hospitality Group i nastaviti poslovanje pod brendom 'Arena Hotels&Apartments' te pod novim imenom 'Arena Hotel 88'. Akvizicijom u Beogradu Arena cjelokupni investicijski ciklus započet nakon javne ponude sredinom 2017., prebacuje iznad 500 milijuna kuna.

- Više od pola milijarde kuna investicija nakon javne ponude je u tijeku, počevši ulaganjem od 70 milijuna kuna u prvi hrvatski luksuzni glamping resort Arena One 99 Glamping u Pomeru, trenutne investicije od 128 milijuna kuna u kamp Arena Kažela u Medulinu. Nadalje, 53 milijuna kuna ulaže se u obnovu hotela art’otel berlin kudamm u Berlinu, 60 milijuna kuna u obnovu turističkog naselja Verudela Beach u Puli i 190 milijuna kuna u kompletnu rekonstrukciju hotela Brioni u Puli, koji će nositi brand Park Plaza te ga pozicionirati među najbolje hotele tog hotelskog lanca - zaključio je Reuel Slonim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:54