Prilagodba poslovanja

Hrvatska pošta omogućava preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka bez naknade

Za korištenje usluge, objasnili su u HP-u, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicama pošte
Ilustracija
 Ante Cizmic / CROPIX

Kako bi se primateljima pošiljaka koji trenutno nisu u mogućnosti boraviti na svojim adresama, poput onih koji su uslijed posljedica potresa bili primorani napustiti svoje domove, olakšalo zaprimanje pošiljaka, Hrvatska pošta osigurala je uslugu preusmjeravanja i zadržavanja pošiljaka bez naknade. Za korištenje usluge, kako su objasnili u HP-u, dovoljno je ispuniti obrazac na internetskim stranicama pošte.

To je još jedna mjera kojom Hrvatska pošta tijekom epidemije koronavirusa osigurava uručenje pošiljaka primateljima, priopćili su. Korisnici mogu zatražiti da im se poštanske pošiljke dostave na neku drugu adresu unutar iste županije (Grad Zagreb i Zagrebačka županija promatraju se kao jedna cjelina) ili da ih se zadrži u poštanskom uredu. Korisnicima usluga putem servisa, dostava na adresi i dalje je osigurana u punom opsegu, tvrde, a oni također mogu predati zahtjev za preusmjeravanje ili zadržavanje pošiljaka.

Obrasci za privremeno preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka dosad su se mogli ispuniti isključivo u poštanskim uredima i uz naknadu.

- Kako bismo tijekom krize uzrokovane koronavirusom i u narednom razdoblju osigurali kontinuiranu uslugu građanima, smanjuje se broj otvorenih poštanskih ureda. Time ćemo osigurati da uvijek imamo spremnu grupu zaposlenika u pripravnosti, a svi gradovi i općine će i dalje imati na raspolaganju poštanske urede - poručili su u Hrvatskoj pošti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 20:51