Koronavirus i gospodarstvo

HGK pokrenula stranicu o koroni i pozvala tvrtke da prijave probleme koje trpe zbog virusa

U Komori ističu kako će pritom poštovati anonimnost tvrtki i osoba koje su postavile pitanje
 Matija Djanješić / CROPIX

HGK je danas pokrenula web stranicu na kojoj gospodarstvenici mogu pisati o poteškoćama u svom poslovanju koje su se pojavile zbog širenja koronavirusa u Hrvatskoj i okolnim zemljama.

Komora u priopćenju objašnjava da se na pokretanje stranice o koronavirusu (https://www.hgk.hr/korona) odlučila zbog širenja tog virusa kod nas i u inozemstvu. Na stranici su dostupne informacije o epidemiji koronavirusa, kao i obrazac putem kojeg gospodarstvenici mogu pisati o poteškoćama u svom poslovanju koje je izazvalo širenje koronavirusa. Putem iste stranice tvrtke mogu postaviti i pitanja na koje će HGK od Nacionalnog stožera civilne zaštite zatražiti odgovore i objaviti ih na webu. U Komori ističu kako će pritom poštovati anonimnost tvrtki i osoba koje su postavile pitanje.

"Ako vaše poslovanje trpi posljedice zaraze virusom korona, molimo vas da ispunite online anketu o tim problemima, kako bismo stekli uvid u probleme cijele industrije te zatražili nadležne državne institucije da djeluju na otklanjanju tih problema", poručuju u HGK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:56