'Bluesun Hotels & Resorts'

Foto: Jako Andabak ulaže čak 64,5 milijuna kuna u hotele na Makarskoj rivijeri

Na Makarskoj rivijeri, točnije u Tučepima i Brelima, ove sezone u "Bluesun hotelima" su završene posljednje, višemilijunske faze radova
 Bluesunhotels

"Bluesun Hotels & Resorts", koji su u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Jake Andabaka, u posljednje dvije godine zabilježili su jedan od najvećih investicijskih ciklusa u svojoj povijesti.

U 2017. u potpunosti je obnovljen hotel "Jadran" u Tučepima, što je bio pothvat vrijedan 15 milijuna eura, iste godine renoviran je i nadograđen hotel "Berulia" u Brelima, što je bilo ulaganje "teško" 13 milijuna eura te dodatno uređen hotel "Neptun" u Tučepima. U Zadvarju je sagrađen i prvi hotel za zaposlenike neke turističke grupe, a tijekom 2017. i 2018. godine završeno je kompletno preuređenje hotela "Alana Beachclub" u Starigradu. U 2017. godini započeo je i trogodišnji ciklus renoviranja najvećeg hotela grupacije, tučepske "Alge".

Na Makarskoj rivijeri, točnije u Tučepima i Brelima, ove sezone u "Bluesun hotelima" su završene posljednje, višemilijunske faze radova.

Bluesunhotels

U hotelu "Alga" je provedena renovacija preostalih soba, faza vrijedna 20 od ukupnih 37,5 milijuna kuna, koliko je u njega uloženo, dok je u hotelu "Soline" dovršen zahvat vrijedan 27 milijuna kuna, što je u potpunosti promijenilo vizuru hotela.

Bluesunhotels

Bluesun hotel "Alga", koji je sagrađen 1977. godine, većom renovacijom 2003. godine dobio je četvrtu zvjezdicu. Ima 402 sobe i najveći je hotel u lancu "Bluesun Hotels & Resorts", koji ima 15 hotela na šest destinacija u Hrvatskoj. Prva faza preuređenja odvijala se 2017. godine. U nju je uloženo 2,5 milijuna kuna, a preuredilo se i redizajniralo prvih 20 soba u hotelu.

Bluesunhotels

U drugoj fazi, koja je provedena 2018. godine, počelo je renoviranje još 156 soba. Imperativ preuređenja bio je unijeti dodatnu svježinu i dizajn prilagoditi zahtjevima gostiju. Istovremeno, renoviran je restoran koji sada ima drukčiji dizajn i koncept, odnosno naglašeniji je show cooking i prezentacija hrane gostima.

Turiste je prošle sezone dočekala i preuređena terasa, koja se prostire na 400 metara četvornih, a ukupna je vrijednost investicije bila 15 milijuna kuna. Posljednja faza preuređenja, renovacija ostatka soba, planirala se završiti do ove sezone, što je i ostvareno.

Bluesunhotels

Obnovljen je ostatak smještajnog dijela hotela, točnije 182 sobe, i završeni su zahtjevni radovi na hotelskim instalacijama. Prenamjenom dijela postojećih zajedničkih prostorija dobiven je i dodatan smještajni kapacitet od 18 novih soba, što je bila investicija nešto veća od 20 milijuna kuna.

- S ovogodišnjim ulaganjem završen je ciklus obnove smještajnog kapaciteta u ovom najvećem hotelu grupe, te ostaje obnova zajedničkih prostorija - doznajemo iz koncerna "Sunce".

Bluesunhotels

Također i u Brelima, točnije "Bluesun hotelu Soline", renoviranje je završeno.

Naime, obnovljeni su restoran, lobby, recepcija i kongresne dvorane, a novo što od ove godine imaju u svojoj ponudi su vinoteka, a la carte restoran i preuređeni hotelski restoran.

Hotel "Soline" je jedan od najpoznatijih hotela unutar Bluesun lanca, najvećim dijelom zahvaljujući svom specifičnom položaju i autorskom potpisu Julija De Luce, jednog od najcjenjenijih modernističkih hrvatskih arhitekata.

Bluesunhotels

Sagrađen je u obliku saća, a svojom jedinstvenom arhitekturom savršeno prati kaskadnu strukturu terena, minimalno utječući na okoliš, zapravo, prilagođavajući se njemu.

Projekt obnove "Bluesun hotela Soline" u Brelima potpisuje arhitektica i dizajnerica interijera Lea Aviani iz Splita, koja kaže da je ovime hotelu dodala toplinu i boje te ga otvorila prema vanjskom prostoru, što će donijeti puno više svjetla u interijerima.

- Iskoristili smo prostornost hotela da zaintrigiramo gosta da istražuje. Nema više stepenica, cijeli lobby sada je na istoj razini i time prostraniji te pristupačniji, posebno obiteljima s djecom - veli dizajnerica Aviani.

Bluesunhotels

Velike su intervencije bile i u hotelskom restoranu, jedan njegov dio pretvoren je u terase s ventilatorima, otvoren je i potpuno novi à la carte restoran s bogatom ponudom mediteranske kuhinje, a tu je i novi wine bar s ponudom najcjenjenijih autohtonih, dalmatinskih vina, kao i međunarodno nagrađene Stine, koja se dobiva od grožđa iz vinograda na Braču.

Adaptacija za ovu turističku sezonu obuhvatila je dio podruma, suterena, prizemlja i prvog kata. Također, uređene su i tri kongresne dvorane koje sad pružaju mnogo veće mogućnosti za MICE i adaptirani su postojeći restoran i kuhinja. Ukupna vrijednost investicija u hotelu u Brelima je 27 milijuna kuna, a nakon završetka adaptacije predviđeno je da hotel "Soline" sa sadašnje tri u novoj kategorizaciji dobije četiri kategorizacijske zvjezdice.

Bluesunhotels

- Danas se trendovi u hotelijerstvu tako brzo mijenjaju da se stalno mora biti "prisutan" i stalno investirati. Posljednje renoviranje smo imali 2003. godine, i to je bilo jako kvalitetna obnova, ali radi konkurentnosti na Jadranu nužno je bilo ići u ponovnu obnovu i osvježavanje soba i redizajniranje. Već prošle godine, kad se samo dio smještajnih kapaciteta renovirao, gosti su bili oduševljeni, a rezultat dobrih reakcija je i izvrsna popunjenost za ovu sezonu - kazao nam je Šošić.

Bluesunhotels

Hotel je već u ožujku otvoren, a ovog vikenda očekuje se popunjenost svih soba.

- Ovog vikenda nećemo imati nijednu sobu slobodnu, a imamo ih ukupno 402. Hotel "Alga" je sve popularniji na tržištu - doznajemo od izvršnog direktora "Hotela Tučepi", koji je zadovoljan trenutnom popunjenosti, ali i bookingom za čitavu sezonu.

Bluesunhotels

Bluesunhotels

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:39