Obilazak tvornice i rudnika

Europski službenici posjetili Cemex kako bi vidjeli najbolji primjer održive proizvodnje

Posjetitelji su upoznati i s projektom Lintar, prvim maslinovim uljem u Hrvatskoj nastalim iz nekultiviranih površina rudnika
Predstavnici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora posjetili su Cemex
 Hanza Media

Predstavnici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora posjetili su Cemex kako bi se upoznali s najboljim praksama proizvodnje građevinskih materijala te poslovanjem u skladu s načelima održivog razvoja. EGSO je savjetodavno tijelo EU-a koje čine predstavnici organizacija radnika i poslodavaca te drugih skupina dionika.

Nakon posjeta rudniku članove izaslanstva pozdravio je direktor Cemex-a Velimir Vilović koji je kratko predstavio Cemex-ovo poslovanje u Hrvatskoj, s naglaskom na najboljim praksama održivog poslovanja i proizvodnje koje Cemex provodi u svakodnevnim aktivnostima. Delegacija EGSO-a obišla je potom tvornicu Sveti Juraj te uživo vidjela pogone i upravljački proces proizvodnjom cementa. Po završenom obilasku tvornice, posjetitelji su upoznati i s projektom Lintar, prvim maslinovim uljem u Hrvatskoj nastalim iz nekultiviranih površina rudnika.

„Cemex u svim svojim operacijama teži izvrsnosti i želi primjerom pokazati da je moguće poslovati u skladu s najvišim načelima održivosti. Ovaj posjet je dodatna potvrda da su naši napori za provođenjem najboljih praksi održivog poslovanja i proizvodnje, kao i zaštite zdravlja svih zaposlenika i lokalne zajednice prepoznati i izvan naših granica“, izjavio je Velimir Vilović, direktor Cemexa Hrvatska.

Hanza Media
Predstavnici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora posjetili su Cemex

Izaslanstvo Europskog gospodarskog i socijalnog odbora boravi u Splitu 9. i 10. ožujka na konferenciji: Ciljevi održivog razvoja i Europski zeleni plan, u organizaciji Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, UN Global Compact mreže Hrvatska i Hrvatske udruge poslodavaca.

„Veliko nam je zadovoljstvo, kao članici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora predstaviti hrvatske primjere održive proizvodnje, odgovornog pristupa zapošljavanju te ulaganja u okoliš i zajednicu. Cemex Hrvatska usmjerena je na postizanje visokih rezultata u upravljanju utjecajima na gospodarstvo, društvo i okoliš što i potvrđuje svojim višestruko nagrađivanim projektima“, rekao je ovom prilikom Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

Konferencija na temu ostvarenja ciljeva održivog razvoja UN-a, Europskog zelenog plana i ispunjenju ambicije Europe kao prvog klimatski neutralnog kontinenta je, osim predstavnika EGSO-a, uključila predstavnike poslovnog sektora, državnih institucija i organizacija civilnog društva te brojne stručnjake u području klimatskih promjena i održivog razvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:25