12 uvjeta iz Bruxellesa

Eurochambres, čija je članica i HGK, usvojio Deklaraciju o pravima poduzetnika

'Nastavit ćemo predano raditi na promoviranju i poticanju poduzetništva'
Luka Burilović
 Goran Mehkek / Hanza Media

Eurochambres, udruženje europskih gospodarskih komora, usvojio je Deklaraciju o pravima poduzetnika, putem koje je institucijama EU-a predstavio 12 uvjeta za jačanje poduzetničke klime u Europi.

"Ova deklaracija jasno pokazuje da poduzetništvo mora biti u fokusu pri donošenju političkih odluka. Poslovanje naših članica stalno se mijenja i prilagođava novim tržišnim uvjetima, a te promjene pratimo i mi kao organizacija. Nastavit ćemo predano raditi na promoviranju i poticanju poduzetništva", poručio je Christoph Leitl, predsjednik Eurochambresa.

Deklaracija je usvojena jučer u Bruxellesu, u okviru obilježavanja 60. godišnjice rada Eurochambresa. Članica Eurochambresa je i Hrvatska gospodarska komora (HGK), čiji je predsjednik Luka Burilović sudjelovao na sjednici. Burilović je, izvijestili su iz HGK, pozvao sve europske komore na zajednički rad kako bi se ojačalo europsko poslovanje u cjelini.

- Jedinstveno tržište EU Hrvatsko je donijelo povećanje plasmana robe u zemlje EU za 50 posto u odnosu na 20212. godinu - istakao je Burilović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:05