Investicije

EIB će financirati Bolt s 50 milijuna € uz podršku Europskog fonda za strateška ulaganja

Cilj ulaganja je poduprijeti Boltov razvoj proizvoda i istraživanja na područjima gdje korištenje tehnologije može poboljšati sigurnost
Markus-Villig
 Bolt

Europska investicijska banka potpisala je plan poduzetničkog financiranja Bolta s 50 milijuna eura. Bolt je estonskom platformom za pružanje usluge prijevoza na zahtjev koja pruža svoje usluge u svim većim gradovima Hrvatske kao što su Zagreb, Split, Zadar, Rijeka, Pula, Dubrovnik te odnedavno u Osijek. Financiranje Bolta podržava Europski fond za strateško ulaganje, glavni stup Plana ulaganja za Europu poznatim pod nazivom Junckerov plan.

„Bolt je zaista dobar primjer europske izvrsnosti u tehnologiji i inovaciji. Kao što se kaže, stajati mirno jednako je kao i ići unatrag, a Bolt nikada ne miruje. Banka je iznimno sretna što može poduprijeti tvrtku u unaprjeđenju usluga te omogućiti širenje i pružanje novih usluga. Drugim riječima, u potpunosti podupiremo Bolt!”, istaknuo je Alexander Stub, potpredsjednik EIB-a.

Paolo Gentiloni, Europski povjerenik za gospodarstvo, istaknuo je da je Estonija predvodnik digitalne transformacije u Europi. Ponosan sam što Europa, kroz Plan ulaganja, podupire estonsku platformu Bolt u njihovim istraživanjima i razvoju strategije kojom će stvoriti inovativne i sigurne usluge koje će unaprijediti urbanu mobilnost.”, istaknuo je Paolo Gentiloni.

Cilj ulaganja je poduprijeti Boltov razvoj proizvoda i istraživanja na područjima gdje korištenje tehnologije može poboljšati odnosno unaprijediti sigurnost, pouzdanost i održivost usluga uz održavanje visoke efikasnosti poslovanja tvrtke. To podrazumijeva ulaganja u postojeće usluge kao što je prijevoz na zahtjev te nove usluge kao što je dijeljenje automobila, dijeljenje bicikla i dostava hrane.

“Mobilnost je jedno od područja na kojem će Europa zaista imati koristi od lokalnog prvaka koji dijeli vrijednosti europski potrošača i regulatora. Stoga smo oduševljeni što se Europska investicijska banka pridružila redovima Boltovih pristalica jer nam to omogućava brži korak prema služenju mnogo više ljudi u Europi.”, istaknuo je Martin Villig suosnivač Bolta.

Bolt je platforma koja se u vrlo kratkom periodu uspjela pozicionirati kao jedan od prvih izbora za urbani prijevoz diljem Hrvatske te neprestano širi svoje poslovanje i iznenađuje novitetima na tržištu. Hrvatsko tržište u sljedećoj poslovnoj fazi očekuje pokretanje usluga koje su već dostupne i uspješno prihvaćene na drugim tržištima koje nas, uz ovakve EU potpore, očekuju možda i brže od očekivanog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:28