Gase dio poslovanja

Đuro Đaković Industrijska rješenja smanjuje broj zaposlenih zbog restrukturiranja

'Očekuje se da će ovakva poslovna odluka dovesti do prestanka stvaranja gubitaka'
Radnik u pogonu Đuro Đaković
 Danijel Soldo / CROPIX

Tvrtka Đuro Đaković Industrijska rješenja je u cilju završetka restrukturiranja započela proces napuštanja neprofitabilnog dijela poslovanja - proizvodnje teške opreme, zbog čega će biti smanjen broj zaposlenih, a dijelu radnika bit će omogućen nastavak rada unutar grupacije Đuro Đaković, objavili su u srijedu iz te tvrtke.

Iz tvrtke ističu kako već niz godina ostvaruju gubitke u proizvodnji teške opreme te kako Uprava procjenjuje da u kraćem razdoblju, bez obzira na postignute napretke, nije moguće preokrenuti trend negativnih rezultata.

"Očekuje se da će ovakva poslovna odluka dovesti do prestanka stvaranja gubitaka u ovom segmentu poslovanja, a posljedično i rasta marži operativnih rezultata poslovanja Grupacije", istaknuli su iz tvrtke.

Također, navode kako će "navedeni proces napuštanja ove proizvodne djelatnosti evidentno dovesti do smanjenja broja zaposlenih u društvu Đuro Đaković Industrijska rješenja, ali će pritom dijelu radnika toga društva za kojima postoji potreba u drugim segmentima poslovanja Grupacije Đuro Đaković, biti omogućen nastavak radnog odnosa unutar Grupacije".

Preostali dio radnika zahvaćenih ovim procesom bit će zbrinut sukladno zakonu, ističu iz te tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Đ.Đ. grupe.

Također napominju kako je proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju djelatnosti proizvodnje teške opreme, a koji je najavljen 5.lipnja 2018. još u tijeku.

Sindikat: Namjerava se otkazati 160 ugovora o radu

Iz Nezavisnog sindikata "Socijalna pravda" u utorak su izvijestili kako Uprava Đ.Đ. Grupe ima namjeru ugasiti proizvodnju i otkazati ugovore o radu 160 (proizvodnih) radnika Đ.Đ. Industrijskih rješenja, što je čak 90 posto od ukupnog broja radnika Đ.Đ. Industrijskih rješenja i 17 posto radnika Đ.Đ. Grupe.

Iz Sindikata upozoravaju i kako će to dovesti do ukidanja osnovnih djelatnosti Đ.Đ. Grupe na programima i poslovima procesne industrije, petrokemije, energetike i čeličnih konstrukcija te kako je to početak pretvaranja Grupe iz proizvodne u distributera. Smatraju i kako je to prebacivanje skrbi o radnicima na teret poreznih obveznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:22