Poželjna destinacija

Dublin prvi put u mreži destinacija Croatia Airlinesa, provjerite koliko košta karta

Zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb i Dublin četvrtkom i nedjeljom
Croatia Airlines, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Croatia Airilines u četvrtak je inaugurativnim letom na realaciji Zagreb-Dublin uvrstio prijestolnicu Republike Irske po prvi puta u svojoj povijesti u svoju mrežu destinacija.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa povezivat će Zagreb i Dublin četvrtkom i nedjeljom, a na toj linij letjet će zrakoplov AIRBUS A319 kapaciteta 144 sjedala.

Linija je sezonska i održavat će se do 25. listopada 2018. godine, a putnicima će na raspolaganju biti ekonomska i poslovna klasa.

Izvršni direktor dublinskog aerodroma Jon Woolf pozdravio je uspostavu nove linije istaknuvši da tijekom ljeta na dublinskom aerodromu operira 44 prijevoznika.

"Uspostava nove linije uvijek je događaj. Temelji za novu liniju su uspostavljeni jer je puno hrvatskih građana u Irskoj, posebno u Dublinu", rekao je Woolf. Potencijal za suradnju vidi i u činjenici da je Irska, kako je rekao, najbrže rastuća ekonomija u Europskoj uniji.

Hrvatski veleposlanik u Irskoj Ivan Mašina ocijenio je kako nema sumnje da će nova linija poboljšati odnose dviju zemalja. "Ona je dobra za naše građane koji rade u Irskoj, ali i za irske građane koji dolaze u Hrvatsku", rekao je Mašina.

Irce je pozvao da, osim Zagreba, posjete i druga hrvatska odredišta, kao što su Plitvička jezera, Istra i Dalmatinska obala.

I irska ambasadorica u Hrvatskoj Olive Hempenstall smatra da će nova avio linija pridonijeti poslovnom i kulturnom zbližavanju dvaju naroda.

Direktor prodaje i marketinga u Croatia Airlinesu Boris Kolka je kazao da uvođenje nove linije CA nudi Ircima mogućnost da iskuse i kontinentalni i mediteranski dio Hrvatske.

Cijena povratnih karata na liniji Zagreb-Dublin kreće se od 189 eura po osobi i uključuje sve aerodromske takse. Kada je riječ o kartama u jednom smjeru, na web stranicama Croatia Airlinesa vidljivo je kako se tijekom ovoga mjeseca karte kreću od 265 eura, ovisno o danu. Za datume nakon sredine lipnja, pak, mogu se pronaći i povoljnije jednosmjerne karte po cijeni od 220 eura.

Ove godine u redovnom međunarodnom prometu Croatia Airlines će izravno povezivati Hrvatsku sa 40 odredišta u 23 europske zemlje, a s partnerima iz Star Alliance s odredištima diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:21