Smanjili obveze

Dobri rezultati s Prisavlja: HRT u 2017. godini poslovao s plusom od 100 milijuna kuna

Ukupni prihodi HRT-a lani su iznosili 1,38 milijardi kuna, dok su rashodi bili 1,29 milijardi kuna
Zgrada HRT-a na Prisavlju
 Dragan Matić / CROPIX

Hrvatska radiotelevizija prošlu je godinu zaključila s neto dobiti od 100 milijuna kuna, priopćili su danas s Prisavlja.

Ukupni prihodi HRT-a u 2017. godini iznosili su 1,38 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi bili 1,29 milijardi kuna. Ostvarena dobit od 100 milijuna kuna iskoristit će se isključivo za podmirenje prenesenih gubitaka iz prethodnih razdoblja, koji su krajem prošle godine iznosili 550 milijuna kuna, što je 68 posto temeljnog kapitala, poručuju na HRT-u.

Cilj je HRT-a, ističu u toj javnoj ustanovi, smanjiti prenesene gubitke iz ranijih godina na razinu ispod 50 posto temeljnog kapitala, te pažljivim upravljanjem novčanim tokovima osigurati potrebnu likvidnost i smanjiti obveze prema dobavljačima.

Prema podacima HRT-a, ta je javna ustanova u 2017. smanjila svoje obveze prema bankama za 78 milijuna kuna u odnosu na 2016. godinu, dok je u istom razdoblju smanjila obveze prema dobavljačima za 56 milijuna kuna. Na Prisavlju ističu i da su plaćanja sveli u ugovorene rokove, kao i da poduzimaju aktivnosti s ciljem smanjivanja kreditne zaduženosti HRT-a.

"Poslovni rezultat HRT-a potvrda je ozbiljnosti HRT-a u provedbi zaključaka Vlade iskazanih u predloženim mjerama, kao što su smanjenje kreditnog zaduženja, racionalizacija troškova poslovanja, smanjenje troškova vanjskih suradnika, povećanje efikasnosti rada stalno zaposlenih djelatnika te provođenje restrukturiranja", ističe se u priopćenju HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:40