Brojke samo rastu

Dobit europskog zrakoplovnog diva u prvoj polovini ove godine više se nego udvostručila

Neto dobit u prvom polugodištu 2019. dosegla je 1,2 milijarde eura, u usporedbi s 496 milijuna eura u istom razdoblju lani DOK NJHIOV GLAVNI RIVAL GRCA U PROBLEMIMA, OVAJ DIV AVIOINDUSTRIJE CVJETA Dobit kompanije u prvih šest mjeseci više se nego udvostručila, samo u prvoj polovini godine ostvarili su dobit od 1,2 milijarde eura
Tvornica kompanije Airbus
 Regis Duvignau / REUTERS

Europski zrakoplovni div Airbus u srijedu je izvijestio da mu se dobit više nego udvostručila u prvoj polovini godine, što uglavnom pripisuje povećanoj proizvodnji zrakoplova modela A320.

Neto dobit u prvom polugodištu 2019. dosegla je 1,2 milijarde eura, u usporedbi s 496 milijuna eura u istom razdoblju lani.

„Polugodišnji financijski rezultati uglavnom odražavaju porast proizvodnje zrakoplova modela A320 i prijelaza na učinkovitiju NEO verziju, kao i daljnji napredak u financijskoj izvedbi zrakoplova A350. I dalje bilježimo dobru potražnju za našim konkurentnim proizvodnim portfeljem, uključujući novi A321XLR, što je pokazalo i snažno odobravanje tržišta na lipanjskom zrakoplovnom sajmu Le Bourget”, kazao je direktor Airbusa Guillaume Faury.

Međutim, rekao je da je druga polovina godina „u pogledu isporuka, a posebno slobodnog novčanog toka, i dalje izazovna”.

Skupina je isporučila ukupno 389 komercijalnih zrakoplova tijekom prvih šest mjeseci ove godine, u usporedbi s prošlogodišnjih 303.

Cilj je doseći između 880 i 890 isporuka tijekom cijele 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:16