Sve ih je više

Div luksuzne mode objavio veliki zaokret: 'Odlučili su poslušati zahtjeve kupaca'

Ova će promjena također uključivati i Pradine brendove-kćeri Miu Miu, Church's i Car Shoe
Pradin dućan u Londonu
 Henry Nicholls / REUTERS

Luksuzni modni brend Prada prestaje s korištenjem životinjskog krzna, objavio je BBC. Time su se pridružili nizu brendova koji se odlučuju na isto reagirajući na zahtjev potrošača, kazao je Joh Vinding, predsjednik Saveza bez krzna (Fur Free Alliance) koji okuplja više od 50 organizacija za zaštitu životinja.

Prada krzno neće koristiti počevši od dizajniranja ženske kolekcije za proljeće i ljeto 2020. godine, no već napravljene artikle nastavit će prodavati.

- Fokus na inovativne materijale omogućit će kompaniji da istraži nove granice kreativnog dizajna istovremeno poštujući zahtjeve za etičnim proizvodima - izjavila je šefica talijanskog modnog diva Miuccia Prada.

Ova će promjena također uključivati i Pradine brendove-kćeri Miu Miu, Church's i Car Shoe.

Druga luksuzna modna kuća, britanski Burberry prošle je godine također najavio da prestaje s upotrebom pravog krzna u proizvodnji novih artikala, ali i da će postepeno iz prodaje ukidati postojeće komade koji u sebi imaju krznenu komponentu. Također, Gucci je već izbacio krzno iz upotrebe za kolekciju proljeće-ljeto 2018. godine.

- Grupa Prada bila je jedna od najbržih kompanija koja je ukinula krzno nakon što je pozitivni dijalog pokrenut pred malo više od godinu dana - pohvalila je modnog diva Brigit Oele, programska menadžerica Saveza bez krzna.

Inače, u Ujedinjenom Kraljevstvu još 2000. godine zabranjen je uzgoj životinja za proizvodnju krzna, međutim još uvijek je legalno koristiti i prodavati neke tipove krzna koji su uvezeni i ispravno označeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:32