'Jedna obitelj'

Debeljak: 'Tko se vrati u Hrvatsku raditi u mom poduzeću dobit će poklon od 7500 kuna'

Radnicama s ugovorom na određeno ponudit će stalno zaposlenje u slučaju trudnoće
Tomislav Debeljak
 Duje Klarić / Hanza Media

Zabrinutost koju država i društvo pokazuju zbog katastrofalnih demografskih kretanja dijele i gospodarstvenici. No, dok politika muku muči s kreiranjem suvislih demografskih mjera, pojedini gospodarstvenici učinili su korak naprijed, skrojivši vlastite mjere.

Najdalje je otišao Tomislav Debeljak, šef DIV grupe, u sastavu koje je i Brodosplit, a koji ističe i da mu je država stvorila uvjete za to. Kako stoji u Nalogu za provođenje demografskih mjera i ostalih korporativnih smjernica DIV grupe, koji je Debeljak poslao tvrtkama u kojima je predsjednik Uprave, šef DIV grupe traži da se, zbog “poboljšanja ukupne demografske situacije, ali i očuvanja našeg zaposleničkog kadra, kao i privlačenja novih radnika”, u djelo provede niz demografskih mjera. Isti dokument poslan je i tvrtkama u kojima Debeljak predstavlja Skupštinu društva, s tom razlikom da se u njihovu slučaju ne radi o nalogu, nego o preporukama.

- Želim da se svi zaposlenici u DIV grupi osjećaju kao jedna obitelj - kratko nam je jučer Debeljak, koji ima devetoro djece, objasnio motive.

Posebno se izdvaja mjera po kojoj je svakoj njihovoj zaposlenici na određeno vrijeme u bilo kojem poduzeću iz sastava DIV grupe spreman ponuditi ugovor o radu na neodređeno u slučaju trudnoće ili porodiljnog dopusta. Za svako novorođeno dijete svog zaposlenika isplatit će 5000 kuna bruto, a svakom radniku koji radi u inozemstvu, a odluči se vratiti u Hrvatsku i zaposliti u poduzeću iz sastava DIV grupe, darovat će 7500 kuna bruto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:45