Rješavanje non-core imovine

Dalekovod za 115 milijuna kuna prodao vjetroelektrane mirovinskim fondovima

Više od pola novca, 55 posto, će iskoristiti za vraćanje duga Mezzanine vjerovnicima
Ilustracija, vjetroturbine u čijoj je izgradnji sudjelovao Dlaekovod
 Jure Mišković / Hanza Media

Iz tvrtke Dalekovod u srijedu su izvijestili da su krajem prošle godine potpisali ugovore o prodaji dionica u svom društvu Dalekovod Professio, koja se bavi vjetroelektranama, ukupne vrijednosti 115 milijuna kuna.

Tako dobiveni novac Dalekovod će iskoristiti da, u skladu sa sklopljenom predstečajnom nagodbom, 55 posto novca iskoristi za vraćanje duga prema Mezzanine vjerovnicima, a ostatak za nastavak financijskog i operativnog restrukturiranja, financiranje obrtnog kapitala te upravljanje likvidnošću, kaže se u priopćenju, pri čemu se ne navodi s kojom tvrtkom su potpisani ti ugovori. Međutim, iz poslovnih se krugova neslužbeno može čuti da su kupci vjetrolektrana mirovinski fondovi, ali ne zna se točno koliko njih i koji točno.

Cilj je, kaže se, povećati operativne efikasnosti i profitabilnosti Dalekovoda. Dalekovod je, zaključuje se u priopćenju, objavljenom na internet stranici Zagrebačke burze, tom transakcijom postigao svoje glavne ciljeve: smanjenje financijskih obveza, kontinuitet izvršavanja obveza prema predstečajnoj nagodbi te daljnja provedba financijskog i operativnog restrukturiranja.

Cijena dionice Dalekovoda porasla je jutros na Zagrebačkoj burzi gotovo 4 posto, na 8,40 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2022 18:23