Nema štrajka

Croatia Airlines nastavlja obavljati planirane letove u sva domaća i inozemna odredišta

Štrajk bi utjecao na gubitak od 800.000 eura i 7.000 putnika po danu njegova trajanja
Croatia Airlines, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Croatia Airlines u srijedu je priopćila da je i dalje na snazi privremena mjera Županijskog suda u Zagrebu o zabrani štrajka zbog koje tvrtka nastavlja obavljati sve planirane letove.

Županijski sud u Zagrebu je odgodio donošenje konačne odluke o zakonitosti štrajka u Croatia Airlinesu, koji je najavio sindikat ORCA zahtijevajući otvaranje pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Na današnjem je četverosatnom ročištu sud saslušao svjedoke, dok će konačnu odluku donijeti sutra u 12 sati.

Iz Croatia Airlines ističu da je i dalje na snazi privremena mjera zabrane štrajka donesena dan prije, u skladu s kojom je uprava odlučila nastaviti obavljati sve planirane letove u sva domaća i inozemna odredišta. Pritom su naglasili da će putnicima bez ikakvih ograničenja biti pružena cjelovita usluga zračnoga prijevoza u skladu s njihovim očekivanjima.

Uprava naglašava da neovisno o ishodu, svoje odnose sa socijalnim partnerima želi uređivati konstruktivnim dijalogom unutar tvrtke, a ne sudskim sporovima.

- Zbog zaštite interesa tvrtke i svih zaposlenika, putnika i hrvatskog turističkog proizvoda, još jednom se poziva sindikat ORCA na povratak u kolektivne pregovore te da svoje zahtjeve svede u realne okvire koji neće ugroziti financijsku stabilnost i održivost budućeg poslovanja tvrtke - poručili su iz Croatia Airlinesa.

Prema podacima uprave, štrajk bi uzrokovao gubitke do 800.000 eura po danu njegova trajanja, a utjecao bi na gotovo 7.000 putnika dnevno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:15