Predstečajna nagodba

Badel 1862 u potpunosti i prijevremeno podmirio dug u vrijednosti od 127,8 milijuna kuna

Hrvatski proizvođač vina te jakih alkoholnih i bezalkoholnih pića platio je dugove
Tvornica Badel 1862
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Hrvatski proizvođač vina te jakih alkoholnih i bezalkoholnih pića Badel 1862 prijevremeno je i u potpunosti podmirio sve dugove iz predstečajne nagodbe, piše u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

27. prosinca 2018. kompanija je platila preostalih 127,8 milijuna kuna zahvaljujući financijskoj pomoći svog strateškog partnera Meteor d.o.o. Đakovo koji je dokapitalizirao kompaniju, prodaji dijela imovine koju ne koristi, vlastitim prihodima, ali i kreditima banaka, izvijestila je investicijsku javnost ta tvrtka.

Ranije ove godine Badel je otplatio i oko 21 milijun kuna duga manjim vjerovnicima, dok je u listopadu ukupni dug prema državnim tijelima javne uprave i trgovačkim društvima, financijskim institucijama i ostalim vjerovnicima smanjen sa 148,9 milijuna kuna na 127,8 milijuna kuna.

Uz to, potpisan je i novi Kolektivni ugovor kojim je zaposlenicima kompanije povećana osnovica plaća za pet posto te je isplaćena božićnica u iznosu od 1.500 kuna i dar za dijete u iznosu od 600 kuna.

- Dobrim poslovnim rezultatima od preuzimanja, povećanjem osnovice plaće zaposlenicima te ispunjavanjem svih preuzetih obveza prema vjerovnicima značajno prije roka potvrdili smo sposobnost Meteor grupe da brzo i učinkovito restrukturira Badel 1862. Na tom tragu nastavljamo s daljnjim aktivnostima - istaknuo je Darko Knez, predsjednik Uprave Badela i suvlasnik Meteor grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:42