Veći prihodi i dobit

Atlantic Grupa povećala prihode u prvih devet mjeseci, najveći udio drži prodaja kave

Distribucija Atlantica rasla 8,5 posto na hrvatskom te 4,7 posto na slovenskom tržištu
Zgrada Atlantic Grupe i Emil Tedeschi
 Goran Mehkek / Neja Markičević / Hanz Media

Rast prihoda od 3,2 posto, povećanje EBITA za 8,3 te dobiti za 11,6 posto, najvažniji su pokazatelji poslovanja Atlantic Grupe za prvih devet mjeseci u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Unutar ostvarenih prihoda Atlantic Grupe u prvih devet mjeseci 2019. od četiri milijarde i 12 milijuna kuna, najveći rast bilježi prodaja delikatesnih namaza, 9,3 posto, a najveći udio prodaja kave, od 20,4 posto ili 817 milijuna i 800 tisuća kuna.

- Poslovanje Atlantic Grupe u prvih devet mjeseci obilježava nastavak rasta prihoda i profitabilnosti u većini poslovnih segmenata i tržišta. Nastavili smo također s strategijom dezinvestiranja non-core djelatnosti izlaskom iz sportske i aktivne prehrane, osnažujući istovremeno fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta i temelj transformacije za budućnost – komentirao je rezultate poslovanja Atlantic Grupe, njezin predsjednik Uprave Emil Tedeschi.

Kao važnije poslovne događaje Atlantica u prvih devet mjeseci ove godine, Tedeschi, među ostalim, izdvaja povijesno rekordne vrijednosti dionice Grupe na burzi uz rekordne dividende po dionici, povećanje članova Uprave Grupe na šest članova te otvaranje logističko-distribucijskog centra pokraj Velike Gorice.

Kad je u pitanju poslovanje distribucije Atlantica u spomenutome razdoblju, iz kompanije ukazuju na rast od 8,5 posto na hrvatskom te 4,7 posto na slovenskom tržištu. Ističu i potpisivanje dvaju distribucijskih ugovora u Sjevernoj Makedoniji s Ficosotom i Beiersdorfom koji, navode u Atlanticu, potvrđuju kontinuirani fokus na razvoju distribucije unutar Grupe.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe, prema izvješću kompanije, vlastiti brendovi Atlantica drže udio od 64,9 posto, brendovi principala 26,8 posto, a lanac ljekarni Farmacia 8,3 posto.

U prvih devet mjeseci ove godine dobit iz poslovanja (EBIT) Atlantic Grupe dosegla je 452 milijuna i 900 tisuća kuna, a neto dobit kompanije 353 milijuna i 400 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:38