Zero Global Waste

Američka kompanija pregovara s Petrom Pripuzom, žele ući u vlasništvo C.I.O.S. grupe

Predsjednik uprave Zero Global Waste Jeffory Blackard je u radnom posjetu Hrvatskoj
Iva Pripuz Špekuljuk, pogon C.I.O.S.-a i bivši maerički senator Rick Santorum
 Sandra Šimunović / Marko Todorov / C.I.O.S. / Hanza Media

Inovativna Zero Global Waste tehnologija obrade otpada uskoro dolazi u Hrvatsku - prva europska implementacija dogodit će se upravo u 'Lijepoj našoj' i to kroz jedinstvenu infrastrukturu i kapacitete C.I.O.S. grupe.

- Američka tvrtka Zero Global Waste spremna je za strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe - istaknuo je Jeffory D. Blackard, predsjednik Uprave Zero Global Waste i Blackard Global Inc, nakon sastanka u sjedištu C.I.O.S.-a i obilaska pogona za recikliranje u Zagrebu i Varaždinu.

Tvrtka Zero Global Waste već je i ranije iskazala interes za strateško partnerstvo s C.I.O.S. Grupom Petra Pripuza, što potvrđuje i njihov dolazak u Zagreb. Došli su kako bi se sastali s upravom tvrtke i obišli neke relevantne lokacije jer sektor gospodarenja otpadom, uz turizam, za njih ima veliki investicijski potencijal. Zbog toga su spremni ulagati u Hrvatsku.

- Analizom tržišta zaključili smo da je C.I.O.S. grupa lider u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji i zato je odabrana za našeg strateškog partnera. Iznimno smo zadovoljni s onime što smo vidjeli, riječ je o modernoj kompaniji s kvalitetnom infrastrukturom, upravljačkom strukturom i potencijalom za daljnji rast. Vjerujemo da je ovo početak prosperitetnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo. Kada postignemo dogovor s vlasnikom C.I.O.S. grupe, u što će se sada uključiti i financijski i pravni stručnjaci, o tome ćemo obavijestiti javnost - istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Zero Waste Global, koja je usmjerena razvoju alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih naprednih tehnologija.

Zadovoljstvo budućim partnerstvom izrazila je i Iva Pripuz Špekuljuk, članica uprave tvrtke C.I.O.S.:

- C.I.O.S. je jedna od najznačajnijih grupacija u sektoru gospodarenja otpadom u regiji, s jasno zacrtanom strategijom razvojnih programa. Strategija uključuje snažno širenje poslovanja C.I.O.S. grupe na šire europsko tržište. Zadovoljni smo činjenicom da su američki investitori prepoznali i potvrdili našu kvalitetu i da se na ovaj način hrvatsko tržište otvara stranim investitorima. Tijekom sastanka održanog u sjedištu C.I.O.S.-a, vlasnici Zero Global Wastea potvrdili su svoj interes i za strateško partnerstvo, odnosno ulazak u vlasnički aranžman - potvrdila je i Pripuz Špekuljuk.

Dolazak američkog izaslanstva u Hrvatsku, nastavila je, iskoristili su i za razgovor o učinkovitom sustavu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj i regiji, a otvoreni su i za razgovore o mogućnostima suradnje i na drugim područjima.

- U nadolazećem razdoblju bit će razmatrane sve opcije strateškog povezivanja sa Zero Global Wasteom. Kada se postigne konačni dogovor, o tome ćemo vas obavijestiti - kratko je rekla je Pripuz Špekuljuk, dodavši da su im interes za strateškim povezivanjem vlasnici američkog Zero Global Wastea uputili još u veljači ove godine.

Zajednički cilj je, istaknuo je i Blackard, ubrzo postići dogovor kako bi krenuli s realizacijom investicije i zajedničke strategije za prvo europsko implementiranje inovativne Zero Global Waste tehnologije obrade otpada upravo u Hrvatskoj, u suradnji sa C.I.O.S.-om.

Blackard se inače nalazi u višednevnom radnom posjetu Hrvatskoj, a uz njega su i investitor i gospodarstvenik Gentry Beach te suvlasnik Zero Global Wastea, bivši senator Sjedinjenih Američkih Država, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum, koji je dao i ekskluzivni intervju za Jutarnji list (izlazi u subotnjem izdanju). U njemu je detaljnije govorio o prednostima tehnologiji koju nude te otkrio da bi trebala biti implementirana do kraja ove godine, nakon čega slijedi višemjesečno testiranje. Vjeruje da će se tehnološki proces pokazati uspješnim i da će se proširiti i na druge gradove, ali i druge države.

- Predviđamo širenje prvo na prostoru Jugoistočne Europe, uključujući Rumunjsku i Bugarsku, pa i Italiju - rekao je za Jutarnji, dodavši da se s C.I.O.S.-om još uvijek radi na detaljima o vlasničkog strukturi.

U ožujku se C.I.O.S. kao član konzorcija priključio tvrtki Blackard Global Inc i u podnošenju zahtjeva za sudjelovanjem na međunarodnom natječaju za izbor investitora za realizaciju turističkog razvojnog projekta „Pašman Rivijera“. Američki investitori će tijekom vikenda predstaviti i lokalnoj zajednici detalje projekta Pašman rivijera. Naime, konzorcij Blackard Global nositelj je realizacije turističkog razvojnog projekta „Pašman Rivijera“, procijenjene vrijednosti 500 milijuna eura, što predstavlja pojedinačno najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:35