The Banker

Addiko banka je osvojila prestižnu nagrada za najbolju banku u Hrvatskoj u 2018.

Ugledni financijski magazin The Banker proglasio je Addiko Bank najboljom bankom u Hrvatskoj
 Addiko Bank

Ugledni financijski magazin The Banker proglasio je Addiko Bank najboljom bankom u Hrvatskoj u 2018.

Financijski pokazatelji kao što su 285-postotni rast dobiti, četiri puta bolji povrat na kapital, iznadprosječni rast u Poslovanju s građanstvom i Malom i srednjem poduzetništvu, ali i osjetno smanjenje troškova i omjera nenaplativih i djelomično naplativih kredita, bili su ključni pri odabiru Addiko banke za nagradu The Bank of the Year.

Točnije, žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka bodovao je ostvarene rezultate, poslovnu strategiju i razvoj poslovanja, tehnološki iskorak, inovativnost te modernizaciju portfelja proizvoda i usluga. Riječ je o najvažnijoj nagradi The Banker-a, a dodjeljuje se najistaknutijim svjetskim financijskim institucijama.

- Ključ našeg uspjeha su kvalitetni zaposlenici i suradnja. Kad smo 2016. godine tek predstavljali novi Addiko brand dali smo obećanje jasnog, jednostavnog i izravnog bankarstva. Tada sam bio uvjeren kako će kvalitetna poslovna strategija, usmjerenje na klijente i njihove potrebe, promjena korporativne kulture, rad na poboljšanju, modernizaciji i digitalizaciji naše usluge te predanost i ustrajnost dati željene rezultate – rekao je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke pri preuzimanju nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:38