Svjetska proizvodnja

AD Plastik ugovorio posao za rusko tržište od 71,4 mil.€: 'Moramo proširiti kapacitete'

Više od 80 različitih komponenti eksterijera proizvodit će se u tvornici AD Plastik Grupe u Togliattiju
AD Plastik tvornica
 Vojko Bašić / Hanza Media

AD Plastik Grupa nedavno je s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ugovorila nove poslove za rusko tržište ukupne vrijednosti 71,4 milijuna eura.

- Alijansa Renault-Nissan-AvtoVAZ među ključnim je proizvođačima automobila u Rusiji s više od 33 posto tržišnog udjela, a ujedno su jedan od naših najvećih kupaca. Novim smo ugovorom osigurali poziciju ključnog dobavljača na ovom projektu, ali i učvrstili važnu poziciju razvojnog dobavljača. Nova vozila stvaraju se na platformi koja je prvi put uvedena na novom Renault Cliu 5, a očekuje se kako će dosegnuti i maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost na Euro NCAP testu. Vozila će biti nešto veća od postojećih modela, a u dizajnu se vidi snažan utjecaj Renault Dustera - izjavio je direktor prodaje AD Plastik Grupe za tržište Rusije Mislav Čelar.

Više od 80 različitih komponenti eksterijera proizvodit će se u tvornici AD Plastik Grupe u Togliattiju koja će zbog novih poslova proširiti svoje kapacitete injekcijskog prešanja.

Osim proizvodnje dijelova eksterijera koje čine komponente branika, pragovi, blatobrani i zaštite podvozja, iskusni tim inženjera grupacije zadužen je i za razvoj velikog dijela dogovorenih pozicija. Ovime je Grupa učvrstila svoju poziciju razvojnog dobavljača brizganih komponenti alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ.

Novi se poslovi odnose na treću generaciju vozila Logan i Sandero koji se u Rusiji proizvode pod Renaultovim imenom u tvornici AvtoVAZ Togliatti. Nova generacija ovih vozila proizvodit će se u Rumunjskoj, Rusiji, Alžiru, Maroku i Kolumbiji pod zajedničkim globalnim imenom i izgledom.

Renault Logan i Sandero limuzinska su i kompaktna verzija istog vozila, a među dvadeset su najprodavanijih vozila na ruskom tržištu. Stoga ne čude uistinu velika očekivanja za redizajnirane modele, čija se prodaja procjenjuje na preko 140.000 vozila godišnje samo u Rusiji. Početak serijske proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2021. godine, a predviđeno je trajanje projekta od osam godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:58