AD Plastik tvornica
 Vojko Bašić / Hanza Media
Značajne suradnje

AD Plastik u tri mjeseca ugovorio 157,9 milijuna eura vrijedne nove poslove u Rusiji

Suradnja s Hutchinsonom značajna je za AD Plastik jer će doprinijeti povećanju konkurentnosti i jačanju tehnologije ekstruzije na ruskom tržištu
Piše: Jozo Vrdoljak/Privredni.hrObjavljeno: 10. listopad 2019. 15:11

AD Plastik Grupa ugovorila je još 40 milijuna eura vrijednosti novih poslova na ruskom tržištu i to za proizvodnju vanjskih strugača stakla i statičkih brtvi za različite modele vozila alijanse Renault-Nissan-AvtoVAZ. U posljednjih je nekoliko mjeseci ugovoreno 157,9 milijuna eura novih poslova na ruskom tržištu, od čega 147,4 milijuna s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ za nove modele Lada Granta, Renault Logan i Sandero.

Početak serijske proizvodnje navedenih modela planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina. Novi poslovi vrijedni 40 milijuna eura ugovoreni su u suradnji sa svjetski poznatom kompanijom Hutchinson Grupa, koja veliki dio svojih ukupnih prihoda ostvaruje upravo iz poslovanja u segmentu razvoja i proizvodnje brtvi. Hutchinson Grupa će biti odgovorna za razvoj, a AD Plastik Grupa za industrijalizaciju i serijsku proizvodnju ugovorenih proizvoda.

Komplet statičkih brtvi za novi model vozila Lada Granta te vanjski strugači stakla za Renault Logan i Sandero proizvodit će se u tvornici AD Plastik Togliatti. Suradnja s Hutchinsonom značajna je za AD Plastik jer će doprinijeti povećanju konkurentnosti i jačanju tehnologije ekstruzije na ruskom tržištu. Hutchison je vodeća svjetska kompanija u tehnologijama sustava brtvljenja, kontrole vibracija i upravljanja fluidima, od autoindustrije do aeronautike. Hutchinson Grupa ima preko 44.000 zaposlenika u 25 zemalja svijeta te 27 tehničkih centara koordiniranih s centrom za inovacije u Francuskoj. Većinski im je vlasnik francuski naftni gigant Total.

„Vrhunski tim stručnjaka s ekspertizom i dugogodišnjim iskustvom u područjima istraživanja i razvoja iz Hutchinson Grupa, te dugogodišnje iskustvo i poznavanje proizvodnih procesa unutar AD Plastik Grupe stvaraju poslovnu sinergiju su koja će zasigurno rezultirati uspješnom i dugoročnom suradnjom“, pojasnili su iz AD Plastik Grupe.

Linker
28. srpanj 2021 06:17