Primorani na ovu mjeru

AD Plastik privremeno zaustavlja većinu proizvodnje u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj

Iz AD Plastika ističu kako trenutno ne mogu predvidjeti trajanje takve situacije na svojim lokacijama, jer ona ovisi prije svega o globalnoj situaciji na tržištu i aktivnostima njihovih kupaca
 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

AD Plastik je u petak izvijestio kako je zbog zaustavljanja proizvodnje svojih kupaca, svjetskih proizvođača automobila, primoran zaustaviti veći dio proizvodnje u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj na neko vrijeme.

"Zbog zaustavljanja proizvodnje naših kupaca, najvećih svjetskih proizvođača automobila (...) primorani smo zaustaviti veći dio proizvodnje na lokacijama u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj na neko vrijeme", navodi se u objavi tvrtke na Zagrebačkoj burzi vezanoj uz utjecaj koronavirusa na poslovanje.

Iz AD Plastika ističu kako trenutno ne mogu predvidjeti trajanje takve situacije na svojim lokacijama, jer ona, kako navode, ovisi prije svega o globalnoj situaciji na tržištu i aktivnostima njihovih kupaca.

Za sada se, kako navode, u AD Plastikovim pogonima u Rusiji proizvodni procesi odvijaju prema planu, a nastavljaju i s projektnim aktivnostima u razvoju komponenti za nove modele vozila.

"Potpuno smo usredotočeni i odlučni u očuvanju vitalnosti kompanije u cilju ispunjenja zahtjeva svojih kupaca i interesa svih naših dionika. Aktivno poduzimamo sve potrebne mjere za nastavak poslovanja i u svakodnevnoj smo komunikaciji s kupcima i dobavljačima te smo spremni nastaviti svoju proizvodnju čim naši kupci zatraže prve isporuke", poručuju iz AD Plastika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:06