ADP COVID-19

AD Plastik objavio protokol povratka na posao: 'Uskoro se vraćamo na svoja radna mjesta'

AD Plastik Grupa intenzivno priprema ponovno pokretanje proizvodnje u svojim tvornicama
Tvornica AD Plastika
 Goran Mehkek / CROPIX

Jučerašnje najave talijanskih medija kako će se uskoro pokrenuti tvornice za proizvodnju automobila u Bologni, najave otvaranje pogona Volkswagen te tvornica automobila u srednjoeuropskim zemljama svakako je signal da ovakvo stanje u proizvodnji neće dugo trajati. Koliko se neslužbeno doznaje i slovenski Revoz se priprema za pokretanje proizvodnje.

Da se nešto ozbiljnije događa u tom smislu vidljivo je i u solinskom AD Plastiku, koji je upravo objavio Protokol ADP COVID-19.

„Sigurno će proći još neko vrijeme dok rukovanje ponovno postane uobičajen način pozdravljanja, ali poslovanje se nužno treba nastaviti bez obzira na okolnosti. Uskoro ćemo se vratiti na svoja radna mjesta i biti u neposrednoj blizini svojih kolega što je veliki izazov u vremenu pandemije. Zajedničkim naporima trebamo osigurati okruženje u kojem će se svaki zaposlenik osjećati sigurno i ugodno. AD Plastik Grupa intenzivno priprema ponovno pokretanje proizvodnje u svojim tvornicama, vodeći pritom primarno brigu o zaštiti zdravlja zaposlenika. U skladu s time, pripremili smo Protokol ADP COVID-19 i cijeli niz uputa s detaljnim smjernicama ponašanja i postupanja u novonastalim okolnostima izazvanih širenjem koronavirusa. Provođenje mjera koje su propisane iziskuje prilagodbe radnih mjesta i poznatog načina rada, ali promjene poznatih navika postale su nužnost u životu i poslovanju, barem u doglednoj budućnosti. Zdravlje i sigurnost zaposlenika na prvom su mjestu naših prioriteta, a objavom ovog dokumenta želimo omogućiti svim svojim dionicima uvid u mjere koje provodimo.“, objavljeno je između ostalog u tom u tom protokolu koji u detalje objašnjava mjere i način ponašanja radnika u novim okolnostima .

„Zajednički svjedočimo vrlo zahtjevnoj globalnoj situaciji uzrokovanoj širenjem virusa COVID -19 kojoj se moramo prilagoditi na najbolji mogući način prije pokretanja ponovnog rada u našim tvornicama. Zdravlje i sigurnost zaposlenika te okoline u kojoj poslujemo najvažniji su i stoga temeljito pratimo preporuke stručnih organizacija i nadležnih tijela kako bismo na svojim lokacijama proveli što kvalitetnije mjere zaštite i sigurnosti. Kako bismo umanjili rizike na svojim lokacijama te osigurali siguran početak rada, pripremili smo ADP COVID -19 protokol kojeg se svi trebamo pridržavati u najboljem interesu našeg poslovanja i sigurnosti svojih zaposlenika. Kako bismo uspješno nastavili s proizvodnjom i zadovoljili zahtjeve svojih kupaca, moramo osigurati pouzdano, zdravo i sigurno okruženje. Svako od nas treba se ponašati odgovorno i svojim osobnim doprinosom podizati razinu sigurnosti za dobrobit cijele zajednice. Poštujte smjernice lokalnih i nacionalnih institucija, ADP COVID -19 protokol i budite disciplinirani. U ovoj su situaciju strah i zabrinutost razumljivi i očekivani, zato potičite komunikaciju. Jasno komunicirajte mjere koje provodimo i njihovu važnost, a svojim primjerom pokažite dosljednost u njihovom provođenju. Razmjena jasnih uputa i informacija treba svima osigurati da se osjećaju što ugodnije i sigurnije u ovim nimalo jednostavnim vremenima. Brinite o sebi, svojim kolegicama i kolegama te svojim obiteljima.“, stoji u obraćanju Marinka Došena predsjednika uprave AD Plastika zaposlenicima .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 20:45