LatitudeStock / Alamy / Profimedia
Zadovoljni rezultatima

Kvarnerska metropola očekuje do 50 posto lanjskih noćenja: 'Povjerenje treba opravdati'

Piše: Novac.hrObjavljeno: 08. srpanj 2020. 17:44

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa rekao je u srijedu da je u Rijeci u prvih šest mjeseci ostvareno oko 35 posto lanjskih turističkih dolazaka i 44 posto noćenja, a do kraja godine se očekuje do 50 posto lanjskih noćenja.

Tim rezultatima možemo biti zadovoljni, a vjerujemo da će idućih mjeseci taj broj biti i veći, nadamo se ostvarenju do 50 posto lanjskih noćenja do kraja godine, rekao je Škarpa na predstavljanju "Vodiča kroz okuse i užitke grada Rijeke - Europske prijestolnice kulture (EPK) 2020.".

Po njegovim riječima, u Rijeci trenutno boravi oko 1100 gostiju, a sljedećeg vikenda očekuje ih se više.

Najbrojniji su gosti iz Njemačke, Italije i domaći gosti.

Kostrena, 040720.
Lijepo i toplo vrijeme napunilo gradske plaze.
Na fotografiji: gradjani na gradskim plazama.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanješić / CROPIX
Plaža u Kostreni
 

Turistički "Vodič kroz okuse i užitke grada Rijeke - Europske prijestolnice kulture 2020." je za za talijansko tržište priredila Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s izdavačkom kućom GEDI Gruppo Editoriale SpA iz Rima.

Riječ je o projektu u sklopu promidžbene kampanje koju riječka turistička zajednica provodi na talijanskom tržištu, surađujući s izdavačem najtiražnijih talijanskih novina La Repubblica, a kojom se želi povećati broj talijanskih gostiju.

Vodič obuhvaća cijeli Kvarner s otocima Rabom, Cresom, Lošinjem, Krkom te Gorskim kotarom, s posebnim naglaskom na Rijeku - EPK 2020. U njemu se više može saznati o povijesti tog kraja, kulturnoj baštini, smještaju, gastronomiji, suvenirima, manifestacijama, aktivnom odmoru i dr.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako je ovo prvi vodič koji na ovakav način predstavlja Rijeku i njenu okolicu talijanskom tržištu te je jedno od nasljeđa Rijeke - EPK 2020.

Škarpa je istaknuo da su vijest o novom turističkom vodiču prenijeli svi talijanski mediji, napominjući i kako je izdavanje vodiča dio šire kampanje.

Vrijednost cjelokupne kampanje je gotovo 400 tisuća kuna, a provodi se u suradnji s partnerima - Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Kvarnera te turističkim zajednicama Crikvenice i Opatije.

Kostrena, 040720.
Lijepo i toplo vrijeme napunilo gradske plaze.
Na fotografiji: gradjani na gradskim plazama.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanješić / CROPIX
Puna plaža u Kostreni
 

Vlasta Mastrović iz Turističke zajednice Kvarnera naglasila je da su Talijani odani gosti te da to povjerenje treba opravdati.

Po njenim riječima, od početka srpnja do danas na Kvarneru je boravilo ukupno oko 93 tisuće turista, a najbrojniji su oni iz Njemačke, Italije i domaći gosti.

Većih otkazivanja nema, a nadamo se da ih neće ni biti, istaknula je.

Direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić navela je kako trenutno u Opatiji boravi oko tri tisuće turista, ili 47 posto u odnosu na isto vrijeme lani. Otvoreno je 20 hotela, a gosti borave i u privatnom smještaju. Najviše turista je iz Njemačke, a početkom srpnja najveći je rast dolazaka turista iz Češke

Tijekom prvih sedam dana srpnja ostvareno je 18 tisuća noćenja, a od početka godine do jučer u Opatiji je bilo 155 tisuća noćenja, od čega najviše, oko 70 posto, u hotelima.

Talijanski turisti četvrti su po broju noćenja u Opatiji, a novi će im vodič pomoći u planiranju odmora, istaknula je Petričić.

Linker
22. travanj 2021 10:22