JESTE LI ZAINTERESIRANI?

ŽIVI U HRVATSKOJ, RADI U NJEMAČKOJ 'Znam da zvuči čudno, ali je doista moguće. Evo i kako. Plaća mi je redovita i znatno iznad prosjeka u Hrvatskoj'

Pregledavajući razne oglase za radna mjesta koja se nude, za oko nam je zapeo onaj s naslovom Živi u Hrvatskoj,radi u Njemačkoj. Kako to zvuči doista zanimljivo, krenuli smo u potragu za poslodavcem koji pruža takvu mogućnost.

Tako smo i upoznali Ivana Glavurdića, koji taj posao radi već nekoliko mjeseci u tvrtki bofrost*, vodećoj multinacionalnoj tvrtki u direktnoj prodaji najkvalitetnijih duboko zamrznutih proizvoda. U Europi djeluje već više od 50 godina s više od 3.000.000 redovitih zadovoljnih kupaca.

Kako bismo iz prve ruke doznali o čemu se radi, zamolili smo ga za kratak razgovor. Ivane, recite nam je li doista moguće živjeti u Hrvatskoj, a raditi u Njemačkoj?

- Znam da to pomalo čudno zvuči, ali je doista tako. Tri tjedna radim u Njemačkoj, a tjedan dana radim u Zagrebu. Tražeći posao razmišljao sam i o preseljenju u inozemstvo, ali ova solucija mi je puno bolja jer nisam želio otići za stalno i odvojiti se od obitelji i prijatelja.

U oglasu se također navodi da imate i osiguran prijevoz iz Hrvatske do Njemačke?

- Upravo tako, iz Zagreba krećemo u ponedjeljak ujutro, a nakon tri tjedna boravka u Njemačkoj također imamo osiguran prijevoz do Hrvatske. I ne samo to. Imamo i osiguran smještaj za vrijeme boravka u Njemačkoj, tako da su uvjeti više nego izvrsni.

A o kakvom se poslu točno radi? Što je vaš zadatak?

- Zaposlen sam kao promotor. Posao se sastoji od prezentiranja visokokvalitetnih duboko zamrznutih proizvoda iz asortimana bofrost*a na području Njemačke. Konkretno, moj posao je obilaziti potencijalne klijente, ostaviti im bofrost*ov katalog i uzeti njihov telefonski kontakt, što doista nije teško s obzirom da su u katalogu prikazani doista vrhunski proizvodi.

Kakvo vam je radno vrijeme?

Radimo od ponedjeljka do subote, a nedjelja nam je neradna. Tako tri tjedna u nizu i onda tjedan dana radimo u Hrvatskoj.

I konačno, ono što je možda i najvažnije: kakva su vam primanja?

- Primanja, osim što su redovita, i iznimno su motivirajuća i znatno iznad prosjeka u Hrvatskoj. K tome, obzirom da tijekom boravka u Njemačkoj nemamo praktično nikakvih bitnijih izdataka, osim naravno za hranu i osobne potrebe, praktički sve što zaradimo nam i ostaje. I za kraj, ovaj bih posao preporučio svima koji poznaju njemački jezik na konverzacijskoj razini, a traže posao. Osim što je posao zanimljiv, istaknuo bih i dobru atmosferu u timu, stjecanje novih iskustava i prijateljstava...

Ukoliko ste zainteresirani za ovakav posao kliknite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:29